Advertenties op Google plaatsen in 4 stappen

Advertenties op Google plaatsen? Ontdek onze aanpak in 3 minuten

Ben je de eigenaar van een jong bedrijf en moet jouw product zich nog bewijzen op de markt? Zorg dan dat je een goede online marketing campagne opzet! Een degelijke campagne haalt meer klanten binnen en verhoogt je winst. Meer potentiële kopers bezoeken je site en een groter percentage van hen gaat over tot een aankoop. Je krijgt dus niet alleen meer naamsbekendheid en publiciteit, maar hebt ook een hogere conversiegraad. De meest populaire vorm van internetmarketing is Google Adwords. Hiermee kun je advertenties direct op Google plaatsen. Wanneer mensen zoeken naar een bepaalde product, verschijn jij bovenaan de lijst. Wanneer je gebruik maakt van Google Adwords, moet je met een aantal zaken rekening houden:

  • Keyword onderzoek
  • Automatisch of handgemaakt
  • De juiste teksten
  • Blijf bij de tijd

Het uitgangspunt van een online marketing campagne is een keyword onderzoek. Hieruit komt naar voren welke woorden vaak worden opgezocht op internet. Vervolgens stop je deze woorden in een goed geschreven tekst. Wanneer iemand nu op Google naar dit woord zoekt,krijgen ze een melding dat jouw site overeenkomsten vertoond met hun zoekopdracht. Vervolgens komen ze in jouw webshop terecht. Advertenties op Google plaatsen begint dus met goed vooronderzoek! Een keyword onderzoek kun je zelf opzetten, of laten uitvoeren door een expert. In de regel is het niet verstandig om alles zelf te doen. De kans bestaat dat je veel geld uitgeeft aan een campagne die uiteindelijk weinig oplevert. Welk keyword onderzoek je doet, is afhankelijk van het product dat je verkoopt. Verkoop je bijvoorbeeld smartphonehoesjes, dan ga je kijken welke woorden in deze teksten vaak terugkomen. Om een voorbeeld te geven, je zult vaak niet alleen het woord ‘smartphonehoesjes’ in de tekst verwerken, maar bijvoorbeeld ook ‘smartphonehoesjes iPhone’. Het is niet goedkoop advertenties op Google te plaatsen. Zorg daarom dat je weet waar je de meeste winst kunt pakken.

Advertenties op Google plaatsen: automatisch of handgemaakt

Het is mogelijk om Google automatisch een advertentie te laten generen die aansluit bij jouw webshop. Wanneer een klant zoekt naar een product, dan krijgt hij of zij een automatisch gegeneerde advertentie te zien die doorlinkt naar jouw website. Er zijn verschillende situaties waarin je automatische advertenties op Google wilt plaatsen, bijvoorbeeld wanneer je in jouw webwinkel heel veel verschillende producten verkoopt. Het is dan te veel werk om voor elk product eigenhandig een campagne op te zetten, je kunt dat beter laten doen. Wanneer je eenmaal hebt gekozen voor een soort advertentie komt het echte werk: de inhoud. Je moet een tekst hebben die ervoor zorgt dat een klant blijft hangen en die de aandacht vasthoudt. Een goedgeschreven tekst zet deze interesse vervolgens om in een actie. De klant koop het product, of bewaart jouw site in de bladwijzer. Het is heel eenvoudig om advertenties op Google te plaatsen en zo klanten binnen te halen. Begin vandaag nog!

Met een expert kom je verder

Tot slot is het belangrijk dat je met de tijd meegaat. Google verandert om de paar weken haar algoritmes, waardoor oude keywords plots niet meer relevant zijn. Daarnaast kun je inspelen op de rage van dat moment. Besteed op je website veel aandacht aan de teksten van je meest populaire producten. Zo komen veel potentiële klanten op jouw site terecht en met een beetje geluk gaan ze over tot aanschaf! Heb je hulp nodig, of weet je niet hoe je advertenties op Google moet plaatsen? Neem dan eens contact op met Team Nijhuis. Op hun site, https://teamnijhuis.com/nl/advertenties-op-google-plaatsen/, vind je meer informatie over online marketing. Ook kun je hun hulp inschakelen bij het maken van een Digitale Marketing Review. Lees meer…