Bestratingen

Er zijn vele zaken in onze omgeving waar we eigenlijk nooit zo bij stil staan, zoals bestratingen. Pas als er wat aan mankeert, dan hebben we door hoe belangrijk dit eigenlijk voor ons is. Want laten we eerlijk zijn, een goede ondergrond is altijd van belang of het nu om de vloer van je woning gaat of om je oprit of de stoep en straat voor je huis. Op niet alle soorten ondergronden heb jij zelf invloed, maar je bepaalt natuurlijk wel zelf wat voor soort bestratingen jij rond je huis hebt liggen. Wat voor soort oprit wil jij hebben? En het pad door de tuin, hoe moet dat er uit zien? Er zijn vele opties, maar de meest gekozen optie is toch wel het gebruik van klinkers. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor grint, maar dat knerpt zo ontzettend als je er overheen rijdt of loopt. Ook zak je hier altijd een beetje in weg, wat niet prettig is met de fiets en als je loopt. Een andere optie is beton of asfalt, maar dat heeft toch altijd een wat steriele uitstraling. Het is wel heel stevig, maar het is niet per se mooi te noemen. Bestratingen zijn daarom voor velen de eerste keus: het ziet er netjes uit, het is sfeervol en het is mooi vlak en stevig!

Bestratingen in verschillende vormen

Bovendien biedt de keus voor bestratingen met klinkers nog een voordeel en dat is dat je uit veel verschillende mogelijkheden kunt kiezen. Ten eerste kun je kiezen uit diverse soorten straatklinkers. Deze zijn te krijgen in verschillende formaten en vormen, maar ook in verschillende kleuren. Kies voor een kleur die jij mooi vindt en bepaal of jij een kleinere of een grotere klinker een mooiere uitstraling vindt hebben. Kies jij bijvoorbeeld voor:

  • waalformaat
  • oude gebakken exemplaren
  • verbandstenen
  • kasseien
  • H-klinkers

Er zijn dus echt wel wat mogelijkheden wat betreft vorm en formaat, waardoor er ook een model te vinden is dat jij mooi vindt! Daarnaast hebt jij bij bestratingen ook de mogelijkheid om dit in veel verschillende patronen te laten leggen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een visgraatpatroon, maar ook ze eenvoudigweg in de breedte laten plaatsen is natuurlijk een mogelijkheid. Bij verbandstenen en H-klinkers heb je deze opties niet, vanwege hun specifieke vorm kunnen ze enkel op één manier gelegd worden. Dat neemt niet weg dat, alle mogelijkheden in ogenschouw genomen, je genoeg mogelijkheden hebt als het aankomt op bestratingen.

Twenteklinker voor nieuw en gebruikt

Heb jij nieuwe bestratingen rond jouw pand nodig, dan kan Twenteklinker jou hier als geen ander bij van dienst zijn. Zij bieden vele verschillende producten op dit gebied aan, waarbij je zowel uit nieuwe als uit gebruikte stenen kunt kiezen. Bij de laatste gaat het om exemplaren die zij zelf zorgvuldig uit projecten verwijderd hebben en die nog in goede staat zijn. Het grote voordeel hiervan is dat ze voordeliger geprijsd zijn. Nadeel is dat het altijd om beperkte hoeveelheden gaat, dus het is voor grotere klussen niet altijd geschikt. Dan kun je voor de bestratingen beter kiezen voor nieuwe steentjes of keitjes, dan weet je in ieder geval zeker dat er altijd voldoende op voorraad zullen zijn! Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, bij Twenteklinker zullen zij jou zeker kunnen helpen. Kijk gewoon eens rond op hun site naar de mogelijkheden die zij bieden en vraag zo nodig meer informatie bij hen op. Soms gaat het echt om eenmalige partijen, dus het is goed om hun site regelmatig in het oog te houden als jij op zoek bent naar unieke mogelijkheden voor bestratingen!