Boekhouder

Boekhouder - Finovion

Als jij een eigen bedrijf start, dan krijg je hoe dan ook te maken met het moeten bijhouden van een boekhouding. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar je kunt het ook uitbesteden aan een boekhouder. Uiteraard is het zo dat je in het begin waarschijnlijk nog niet met heel veel verschillende transacties en administratie te maken hebt, vooral als je als zzp-er begint en enkel diensten levert. Je kunt in dat geval vaak nog wel zelf alles bijhouden en op die manier de kosten van een professionele boekhouder uitsparen. Maar op een gegeven moment zal het altijd zo zijn dat jouw administratie te omvangrijk wordt, als jouw bedrijf groeit heb je te maken met steeds meer transacties en moet je personeel aan gaan nemen om alle opdrachten te kunnen verwerken, dan kun je helemaal wel wat professionele hulp op dit gebied gebruiken. Op dat moment kan het aan te raden zijn om wel een professional op dit gebied in de arm te nemen. Het lijkt misschien alsof dit je veel geld gaat kosten, maar een goede boekhouder verdient zichzelf haast weer terug.

Voordelen van een boekhouder

Hoe komt dit nu? In de eerste plaats omdat een boekhouder natuurlijk weet waar hij mee bezig is. Hij kent de regels op zijn duimpje en kan er daardoor voor zorgen dat je van alle mogelijkheden gebruik maakt die voor jou open staan. Op die manier kan het gebeuren dat jouw aangiftes lager uitvallen dan wanneer je hier zelf mee aan de slag zou gaan. Ook zorgt de professional ervoor dat jouw alle informatie voor jouw aanslagen altijd op tijd klaar staat, zodat je niet te laat aangifte doet. Iedereen die hier wel eens te laat mee is geweest, weet dat hier flinke kosten aan verbonden zijn. Bovendien levert de expertise van de boekhouder tijdswinst op. Hij kan jouw administratie veel sneller verwerken dan dat jij dit zelf kunt en door het uit te besteden houd jij zelf tijd over om te besteden aan jouw bedrijf. Bovendien kan een goede boekhouder jou ook precies laten zien op welk gebied binnen jouw onderneming de winsten en verliezen liggen. Welke onderdelen zijn de moeite waard om mee door te gaan en welke zijn volkomen onrendabel? Door hier meer over te weten, kun je efficiënter ondernemen en je omzet en winst vergroten.

Kies voor Finovion

Zoek jij een goede boekhouder, dan moet je absoluut contact opnemen met Finovion. Zij hebben dertig kantoren door heel Nederland, dus er zit altijd één bij jou in de buurt! Zij bieden de expertise van een groot accountantskantoor, met het persoonlijke contact van een lokale account. Op welke vlakken kunnen zij jou nu van dienst zijn? Zij kunnen jou helpen met:

  • de algemene boekhouding
  • de aangiftes voor inkomstenbelasting en voor vennootschapsbelasting
  • de aangiftes voor de omzetbelasting
  • het opstellen van jaarrekeningen
  • het bijhouden van debiteuren en crediteuren
  • het uitleggen van alle cijfers in een voor leken begrijpelijke taal

Met andere woorden, zij kunnen jou eigenlijk op ieder vlak van de administratie van dienst zijn. Uiteraard bepaal jij altijd zelf wat jij uitbesteedt aan hun boekhouder en wat jij zelf blijft doen. Je kunt er dus bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf zoveel mogelijk te blijven administreren en dit alleen ter controle voor te leggen. Of je kunt juist de volledige bedrijfsadministratie aan hen overdragen. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt en hoeveel kennis jij zelf op dit vlak hebt. Zoek jij een professionele boekhouder die jou kan helpen met die boekhoudkundige zaken waar jij hulp bij nodig hebt? Kies dan voor de experts van Finovion! Lees meer…