Castelli

Castelli klinkt Italiaans en dat is het ook. Het betekent letterlijk ‘kastelen’, maar daar heeft dit sportieve kledingmerk niet zoveel mee te maken. Zelfs met de geografische plaats Castelli in Italië of Argentinië heeft het merk weinig van doen, aangezien het ooit, 80 jaar geleden, is begonnen in modestad Milaan. In het jaar 1935 werd namelijk een man met de achternaam Castelli een werknemer bij het kledingzaakje van Vittore Gianni. Deze Castelli had grootse plannen op het gebied van kleding die speciaal bedoeld was voor fietsers. We spoelen even vier jaar vooruit, naar 1939. In dit jaar koopt Castelli de winkel over van Gianni en begint zo zijn eigen imperium van fietskleding, dat vandaag de dag nog steeds fier overeind staat. Hij speelt in op de groeiende populariteit van fietsen (en met name wielrennen) in Italië. De Giro d’Italia is een geliefde krachtmeting voor wielrenners en de professionaliteit van de teams gaat met sprongen vooruit. Hieraan draagt Castelli slim een steentje bij door het leveren van professionele team outfits. Echter, het overleven van het merk is voornamelijk te danken aan de innovatiedrang van zoon Maurizio, die zich met de zaak van zijn vader ging bezighouden. In de jaren ’70 verschilden hun visies zo sterk, dat Maurizio zijn eigen merk begon onder de titel van de familienaam. Door technische verbeteringen aan de kledingstukken, was het mogelijk meer verschillende kleuren te gebruiken en ook om bijvoorbeeld opdrukken te maken van logo’s. Deze kleurrijkheid zou de meest onderscheidende eigenschap worden van het kledingmerk Castelli. Ook werd er gedacht aan wind- en waterdichtheid van de kledingstukken en werd de aerodynamica van de kleding constant verbeterd. Wat het commerciële succes van Castelli vooral goed zal hebben gedaan, is het de neiging van Maurizio om in de spotlights te gaan staan. Zijn liefde voor media-aandacht bracht de naam Castelli naar ieders lippen in de jaren ’70. Maurizio heeft zijn vernieuwingsdrang door kunnen zetten tot vandaag de dag. Het merk dat hij heeft helpen vormen heeft een aandeel gehad in vrijwel elke grote technische en modieuze doorbraak in fietskleding.

Sneller fietsen met Castelli

Eén van de grote voordelen van Castelli is daarom dat er jarenlange ervaring en technische verbetering aan ten grondslag ligt. Het product dat tegenwoordig in de winkels verkrijgbaar is, is gevormd door het alsmaar verkennen van grenzen van wat mogelijk is in de wereld van sportkleding. Omdat het merk helemaal ontworpen is voor wielrenners, zal kleding van Castelli ervoor zorgen dat u zo min mogelijk wordt gehinderd door uw outfit tijdens het fietsen. De kledingstukken zitten comfortabel, sluiten perfect aan op uw lichaam, laten geen wind of regen door en perfectioneren uw aerodynamische vorm. Hoewel Castelli-kleding gemaakt is voor professionele wielrenners, is het ook bij fietswinkels te koop, waar het wordt aangeboden voor de geïnteresseerde fanatieke fietser. Of u nu gevorderd of beginnend wedstrijdfietser bent of simpelweg een amateur die elke zondag even de racefiets pakt voor een rondje door de omgeving: Castelli helpt u zo goed mogelijk in het zadel te zitten. Van dit merk zijn onder andere de volgende soorten kleding te verkrijgen:

  • vesten
  • bibshorts (broeken met een soort bretellen voor over de schouders)
  • t-shirts
  • racepakken
  • full body suits
  • jassen

Castelli heeft verschillende kledinglijnen voor zomer, winter, mannen en vrouwen. Ook is er een aparte casual kledinglijn, waaronder ook petjes en reguliere T-shirts vallen. Hierbij zijn de uitgesproken kleuren van het merk ook niet zo overdadig aanwezig en voeren wit, zwart en rood de boventoon. De kledinglijn speciaal ontworpen voor fietsers van de triatlon omvat strakke, ondersteunende tops voor dames en full body suits van waterafstotende materialen. Het is immers belangrijk dat één outfit voldoende is om het gehele traject van hardlopen, zwemmen en fietsen af te leggen en dat er niet onderweg nog omgekleed moet worden. Bij het hardlopen is extra ondersteuning van de borst bij dames gewenst en het hydrofobe materiaal is uitermate geschikt om in te zwemmen. Zo komt Castelli gebruikers van alle niveaus en soorten wielersport tegemoet met toepasselijke kleding van extreem hoge kwaliteit.

Fietsmode met een prijskaartje

Hier betaalt u natuurlijk ook voor. Een professioneel shirt van Castelli kost u al snel 120 euro. Tops zijn er vanaf 50 euro en full body suits vanaf 150 euro. De casual lijn van dit merk heeft reguliere T-shirts voor 30 euro, maar ook in deze categorie verschillen de artikelen die van kwaliteitsmateriaal zijn gemaakt en speciaal bedoeld zijn voor de fanatieke wielrenner, nauwelijks in kosten van de andere kledinglijnen. Investeert u in Castelli-kleding, dan kunt u ervan uitgaan dat de kledingstukken lang meegaan en precies doen waarvoor u ze aanschaft. Ze verlenen u extra snelheid, beschermen u tegen weersomstandigheden en maken u extra zichtbaar op de weg. Kortom: ze doen alles wat professionele wielrennerskleding zou moeten doen en wat de sport gemakkelijker en daarmee leuker maakt om te bedrijven. U hoeft zich immers niet meer extra in te spannen om de luchtweerstand te verslaan, waardoor u beter op snelheid kunt blijven en misschien zelfs een nieuw record kan vestigen voor uzelf of met uw team. Producten van Castelli zijn verkrijgbaar bij verschillende fietswinkels en andersoortige aanbieders van sportkleding. Ook bij een aantal online leveranciers kunt u terecht om kleding van dit merk te bestellen. Vanzelfsprekend heeft het merk ook nog een eigen website, waar u meer informatie kunt vinden over hun geschiedenis en producten. Ook kunt u hen bereiken via sociale media, waar zij, zoals het een modern bedrijf betaamd, actief op aanwezig zijn.