Cloud desktop

Steeds meer bedrijven kiezen er voor om hun werknemers de mogelijkheid te geven een deel van de week thuis of op een andere locatie te werken. Dit levert zowel werkgevers als werknemers vele voordelen op, zoals minder reistijd, het efficiënter besteden van de tijd en de mogelijkheid tot het beter combineren van werk en gezin. Om deze nieuwe manier van werken mogelijk te maken, is het wel belangrijk dat u hiervoor over de juiste ICT beschikt. Van groot belang is een cloud desktop. Met een cloud desktop maakt u het voor uw werknemers mogelijk om altijd bij hun documenten, agenda, contacten en e-mail te kunnen komen. Dit is natuurlijk cruciaal als zij op een andere locatie dan hun werkplek aan het werk moeten kunnen gaan. Zonder deze zaken kunnen zij hun werk niet goed uitvoeren of bepaalde taken niet afmaken. Een cloud desktop is dus het eerste wat u zou moeten regelen als u het nieuwe werken wilt implementeren in uw bedrijf. Doordat alle gegevens centraal worden opgeslagen in een beveiligde omgeving, kunt u er zeker van zijn dat alles veilig is. Bovendien bent u er dan zeker van dat iedereen er op elk moment bij kan komen. Zo biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om op ieder moment van de dag en op elke plaats bij de bedrijfsgegevens kunnen komen en hun werk kunnen doen. De cloud desktop maakt het daardoor bijvoorbeeld mogelijk dat iemand nog even wat werk doet terwijl hij wacht tot zijn kind klaar is met sporten of muziekles. Ook is het daardoor mogelijk om niet alleen thuis, maar ook op andere locaties te werken. Met andere worden, zonder cloud desktop waar alle gegevens centraal worden opgeslagen, is het veel minder goed mogelijk om efficiënt te werken. Als u wilt dat het nieuwe werken echt effect heeft op de efficiëntie van uw medewerkers, dan is de aanschaf ervan echt noodzakelijk.

Meer redenen voor cloud desktop

De belangrijkste reden voor aanschaf van een cloud desktop is dus dat alle werknemers op ieder moment en vanaf elke plaats bij alle benodigde bedrijfsgegevens kunnen komen. Maar er zijn meer redenen waarom u een dergelijk systeem aan zou kunnen schaffen. Zo kunt u deze software ook gebruiken als back-up. Doordat er iedere dag een back-up gemaakt wordt, weet u zeker dat er nooit grote hoeveelheden informatie en uitgevoerd werk verloren gaan. Dat is natuurlijk wel een fijne gedachte. Bovendien worden in de cloud desktop altijd alle beveiligingen en updates doorgevoerd, waardoor u zeker weet dat alles goed beveiligd is. Ook kan het ICT beheer centraal plaatsvinden, wat wel zo efficiënt is. Een voordeel dat nog niet genoemd is, is het feit dat u met het invoeren van het nieuwe werken en het gebruik maken van een cloud desktop ervoor zorgt dat niet iedereen meer op ieder moment van de dag op kantoor aanwezig hoeft te zijn. Werknemers zullen zeker van de mogelijkheid gebruik maken om hun werk vaker op andere plekken uit te voeren en dit geeft u de mogelijkheid om het aantal werkplekken te verkleinen. Het betekent dus dat u meer werknemers kwijt kunt op eenzelfde oppervlak, aangezien nooit iedereen er tegelijk is. Dit kan aanzienlijk schelen in uw kosten voor kantoorruimte. Nu vragen veel mensen zich af, is een cloud desktop alleen geschikt voor gebruik in combinatie met andere desktops of laptops? Nee, er kan ook gebruik gemaakt van worden met een tablet of smartphone. Dat breidt het aantal plaatsen en het aantal momenten waarop er gewerkt kan worden natuurlijk enorm uit. Een cloud desktop kan er dus echt voor zorgen dat uw mensen op veel meer momenten en plaatsen met hun werk bezig kunnen zijn. Zo kunnen zij hun tijd heel efficiënt indelen en dat is wel zo prettig voor hen. En ook voor u, want hierdoor zijn uw werknemers minder gestrest en dat levert uw bedrijf natuurlijk ook veel op.

ICT Spirit

Gebruik maken van een cloud desktop levert u dus veel voordelen op. Om ze nog even kort op te sommen:

Wilt u ook graag gebruik maken van cloud desktop, maar hebt u geen idee hoe u dit aan moet pakken? Schakel dan het bedrijf ICT Spirit in. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen u helpen met het opzetten van de cloud desktop en alle zaken die hierbij komen kijken. U kunt bij hen bovendien niet alleen maar terecht voor een cloud desktop en alle hierbij horende zaken, dit bedrijf kan ook de hele ICT infrastructuur van uw onderneming voor u verzorgen. Het is natuurlijk wel zo fijn als een gespecialiseerd bedrijf dit doet, want zelf hebt u hier vaak toch te weinig kennis over om dit op een goede manier te doen. Bovendien is het natuurlijk wel zo handig om zowel de cloud desktop als de ICT infrastructuur te regelen bij hetzelfde bedrijf. Op die manier kunt u met al uw problemen, vragen en klachten op het gebied van de ICT van uw onderneming terecht bij een bedrijf en dat is gewoon heel erg prettig. Met ICT Spirit kunt u er van op aan dat al uw digitale zaken goed geregeld zijn en kunt u rustig werken.