De belasting telefoon bellen? Lees hier alles over de Belastingdienst

Belastingdienst openingstijden 0900-8044 | BelastingTelefoon

Wilt u graag de belasting telefoon bellen omdat u vragen hebt over het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte? Of hebt u een bedrijf en denkt u dat u in aanmerking komt voor een bepaald belastingvoordeel of een korting? Misschien is dat wel het geval! Dan moet u zeker even met de belasting telefoon bellen. Want daar werken mensen die ervoor zijn opgeleid om al uw prangende vragen op het gebied van de Belastingdienst zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden. Op onze website vindt u eerlijke informatie over deze dienst. Natuurlijk kunt u op hun eigenlijke website kijken. Maar daar wordt u misschien overspoeld door informatie zodat u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Ook dan kan het geen kwaad om even de belasting telefoon te bellen. Wilt u graag puntsgewijs informatie kunnen vinden over diverse belastingen? Dan staat belasting-geld.nl voor u klaar. We proberen om voor iedereen klaar te staan in de zin dat we zowel particulieren, ondernemers en bedrijven, diensten en andere instellingen van belastingtechnische antwoorden kunnen voorzien. Onze teksten zijn informerend en in die zin niet op enige wijze bindend. Maar het kan zo zijn dat u er achter komt dat u een toeslag mag aanvragen. Dit kan heel wat papierwerk geven en voordat u daaraan begint is het slim om even met de belasting telefoon te bellen. Want op basis van een aantal gegevens kunnen ze schatten of u een dergelijke toeslag toegewezen krijgt. U wilt immers niet al dat werk voor niets hoeven doen.

Misschien is het niet eens nodig om met de belasting telefoon te bellen

De meeste mensen gaan de belasting telefoon bellen omdat ze er niet helemaal uitkomen met de belastingaangifte. En dat is ook niet zo vreemd, al was het enkel vanwege al die lastige termen, de verschillende boxen die u moet invullen en de vele rekensommen die u misschien moet maken. Het is al een hele zegen dat uw jaarloon tegenwoordig al voor u wordt ingevuld. Uw werkgever houdt bedragen in die u terug kunt vragen of waarmee u een andere inkomst kunt compenseren. Het is uiteraard te hopen dat u slechts een klein bedrag aan de Belastingdienst hoeft te betalen. Of beter nog: dat u een flink bedrag terugkrijgt. Voor iedereen staat deze dienst in ieder geval klaar. Zorg ervoor dat u uw gegevens bij de hand hebt voordat u met de belasting telefoon gaat bellen, dan kunnen ze in hun eigen systeem direct uw informatie erbij pakken en zal het ongetwijfeld een kort gesprek kunnen zijn. Hebt u eigenlijk geen zin om de belasting telefoon te bellen? Of vindt u dat een beetje eng? Dan zijn er in de eerste plaats diverse andere mogelijkheden om hun te spreken. In de tweede plaats is de kans relatief groot dat u op onze website al uw gewenste informatie terug kunt lezen. Dus het kan zeker geen kwaad om onze website even te bookmarken.

We kunnen u informatie geven over zeer uiteenlopende belastingvarianten

Voordat u de belasting telefoon gaat bellen is het aldus verstandig om even op onze site te kijken. U kunt hier onder andere informatie vinden over:

  • Particuliere belastingzaken zoals aangiftes en toeslagen,
  • Zakelijke belastingzaken zoals de aanvraag van vergunningen en het maken van een begroting,
  • En natuurlijk leest u hier alles over de Belastingtelefoon. En u vindt hun telefoonnummer zodat u nadien altijd nog met de belasting telefoon kunt bellen.
  • Lees meer…