De mooiste Noorderlicht reizen

Noorderlicht reizen en fotografie naar Lapland IJsland Lofoten Noorwegen - Waar en wanneer Noorderlicht zien

Het mag dan net zomer aan het worden zijn in Nederland, dit is de tijd om na te denken over of je een mooie reis gaat maken gedurende de winter. Heb jij ooit wel eens het Noorderlicht gezien? Als jij deze vraag net met een nee hebt moeten beantwoorden, dan is het eigenlijk wel tijd om hier verandering in te brengen. In Nederland zijn we het erg gewend om tijdens de zomer naar een warm land te gaan en hier lekker een aantal weken op het strand door te brengen. Of misschien ben jij juist wel iemand die graag stedentrips maakt? We hebben al snel de neiging om altijd dezelfde soort reizen te maken. Als dit voor jou ook het geval is, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Wij kunnen je absoluut aanraden om op Noorderlicht reizen te gaan. Je kunt een volledig georganiseerde reis boeken via de reisorganisatie Xplore the North. Hier weten ze alles voor de beste Noorderlicht reizen.

  • Lofoten eilanden in Noorwegen
  • IJsland
  • Noordelijk Lapland
  • Groenland en Spitsbergen

Dit zijn de beste plekken waar u het Noorderlicht kunt zien. Bij Xplore the North kunnen ze je hier natuurlijk een heleboel informatie over geven en je ook van een persoonlijk advies voorzien op dit gebied.

De duur van je Noorderlicht reizen

Als je op een Noorderlicht reizen gaat, dan wil je natuurlijk dat het fantastisch gaat en, nog belangrijker, dat je het Noorderlicht ook daadwerkelijk ziet. Dit licht is helaas niet iedere nacht te zien. De grootste kans heb je gedurende de maanden september tot half april. Dit is dus de beste periode om jouw reis te boeken. Daarnaast kan het verstandig zijn om voor een langere Noorderlicht reizen te kiezen. We zeggen niet meteen dat je maandenlang weg moet blijven. Maar hoe korter je naar een van deze gebieden gaat, hoe minder groot de kans is dat je het licht te zien krijgt. Wil je er dus echt zeker van zijn dat je dit natuurverschijnsel te zien krijgt? Dan is het verstandig om voor ongeveer 3 weken te gaan. Natuurlijk is de kans aanzienlijk dat je het ook tijdens een kortere reis te zien krijgt. Al helemaal als je op Noorderlicht reizen gaat met Xplore the North. Zij zullen dan samen met jou alle beste plekken bezoeken. Tijdens de vakantie onderneem je natuurlijk ook een hoop andere excursies die het een fantastische ervaring maken.

Boek vandaag jouw reis

Wil jij ook graag naar een van de unieke Noorderlicht reizen gaan? Dan is het tijd om vandaag jouw plannen te gaan maken en misschien zelfs al te gaan boeken. Natuurlijk is het mogelijk om bij Xplore the North een brochure aan te vragen voor meer informatie en ook kun je een persoonlijke offerte aanvragen zodat je weet hoeveel de Noorderlicht reizen kost. De reizen naar Groenland en Spitsbergen zijn duurder dan de andere opties uit het bovenstaande lijstje. Als je dus niet teveel geld kwijt wilt zijn aan de Noorderlicht reizen, dan is het verstandig om voor een van de andere bestemmingen te kiezen. Hier is de kans ook groot genoeg om het prachtige Noorderlicht te zien en allerlei geweldige excursies te ondernemen. Vergeet je ook zeker niet aan te kleden op de juiste manier, want deze gebieden kunnen tijdens deze periode behoorlijk koud worden. Bij Xplore the North kunnen ze hier natuurlijk ook meer over vertellen. Als je dus niet zeker weet wat je te doen staat, neem dan gewoon contact met ze op. Ze geven je graag een passend advies. Lees meer..