Doel van een energetische behandeling

Niet elke mens is in balans. Een energetische behandeling kan je helpen om deze balans te herstellen. Margot Groot van de praktijk ‘Stilstaan bij Bewegen’ kan je daarbij helpen. Groot heeft haar praktijk opgericht in 1994 en heeft sindsdien talloze cliënten geholpen bij de zoektocht naar innerlijke rust. De praktijk werkt vanuit holistisch oogpunt. Daarmee wordt bedoeld dat de mens als één geheel bekeken wordt; de geestelijke staat kan niet los worden gezien van de manier waarop de mens leeft en beweegt; de manier waarop hij of zij denkt het leven. Wat is het doel van een energetische behandeling en hoe gaat dat in zijn werk?

  • Herstellen van balans
  • Je eigen lichaamstaal leren herkennen
  • De effecten op het lichaam

Een energetische behandeling draait om het herstellen van de balans van het lichaam. Wanneer je uit balans bent, kan dat leiden tot tal van mentale en fysieke klachten. Bij mentale klachten kun je denken aan verdriet, vermoeidheid, vergeetachtigheid en stress. De fysieke klachten die daarmee gepaard gaan zijn bijvoorbeeld spierpijn, buikpijn of hoofdpijn. Tijdens een energetische behandeling zal de behandelaar de handen over het lichaam bewegen, om zo de energiebanen van je lichaam weer te herstellen. Dat kan tintelen, of warm of koud aanvoelen. In sommige gevallen voelt de patiënt niets van de behandeling, wat niet wil zeggen dat het niet werkt. De behandeling draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Tijdens een behandeling leer je contact maken met je eigen lichaam. Je leert patronen en bewegingen herkennen die je moet doorbreken, aan de hand van je lichaamstaal. Door het leren kennen van deze signalen, verbetert je kijk op de wereld. Dat zorgt voor een positieve denkwijze, wat op termijn ook leidt tot een positieve kijk op het leven. Fysieke klachten die ontstaan door een disbalans zijn daarmee verleden tijd.

Energetische behandeling: zelfmanagement

Stel je voor: je hebt geregeld fysieke klachten op het werk. In een energetische behandeling leer jij herkennen wat je lichaam je probeert te vertellen. Dat zorgt voor zelfmanagement; je ontdekt de patronen en kunt daar vervolgens mee aan de slag. Zo herprogrammeer je jouw geest. Waar je eerst moeite hebt met het accepteren van je problemen, kun je nu accepteren wat er op je pad komt. De fysieke klachten die je ervaart zullen daardoor afnemen en vaak zelfs helemaal verdwijnen. Het effect van een energetische behandeling is bij veel mensen verschillend. De een voelt zich kort na de behandeling gelijk een stuk beter. Het lichaam begint dan gelijk aan het herstel. In andere gevallen heeft de energetische behandeling eerst geen effect, of ervaren cliënten de gevolgen van een behandeling als negatief. Maak je geen zorgen: het zelfhelend effect van het lichaam gaat snel aan het werk en binnen korte tijd zal de situatie verbeteren. Een energetische behandeling brengt lichaam en geest weer met elkaar in contact. Deze holistische werkwijze heeft al heel vaak vruchten afgeworpen. Ben je benieuwd wat deze benadering voor jouw leven kan betekenen? Surf dan naar bovenstaande site en maak een afspraak.

Cursus bij het boek

In 2013 is het boek ‘Stilstaan bij bewegen, de taal van het lichaam herkennen’ uitgekomen. Heb jij dat boek gelezen, maar ben je op zoek naar meer duiding van de inhoud? Surf dan naar bovenstaande site en neem contact op voor een zesdaagse bijscholing. Tijdens die bijscholing leer je meer over de verschillende technieken die in het boek beschreven staan. Ook gaat het over de anatomie van het lichaam en kennis over bewegen. Dat zijn de bouwstenen voor een gezond lichaam, dat helemaal in balans is. Lees meer…