Een e-sigaret kopen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent: goede voornemens. Iedereen heeft elk jaar wel weer een goed voornemen, en een van de meest voorkomende is het stoppen met roken. Roken is iets waar veel mensen graag mee ophouden, maar het simpelweg niet kunnen. Nicotine in sigaretten is verslavend waardoor men er niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk aan verslaafd kan raken. Niet iedereen is even gevoelig voor verslavingen, waardoor de een gemakkelijker kan stoppen met roken dan de ander. Dit kan voor irritaties zorgen, omdat mensen die het gelukt is gemakkelijk doen over het stoppen. ‘Het is mij toch ook gelukt, dan kan jij het ook wel’. Mensen die het niet lukt om te stoppen voelen zich onbegrepen en gaan er niet eens hun best meer voor doen. Een nieuw jaar betekent echter nieuwe kansen, en er is een manier om te stoppen met roken en tegelijkertijd toch niet te stoppen. Voor veel mensen is de handeling van het roken erg verslavend en is de handeling de reden dat ze er eigenlijk niet mee willen stoppen. Even een momentje rust en wat frisse lucht tijdens een drukke werkdag. Een e-sigaret kan hier een oplossing bieden. Met een e-sigaret kun je gewoon blijven roken, zonder de schadelijke gevolgen te ondervinden. Niet voor iedereen zijn deze schadelijke gevolgen hetzelfde, maar een e-sigaret heeft vele voordelen. Zo kun je er voor kiezen om nicotinevrij te roken, waardoor je nog wel de handeling kunt ervaren en toch niet lichamelijk verslaafd bent aan de e-sigaret.

De voordelen van een e-sigaret

Een e-sigaret heeft vele voordelen ten opzichte van een gewone sigaret. Ten eerste zijn er de schadelijke gevolgen voor de eigen gezondheid, die een stuk minder zijn. Een e-sigaret bestaat over het algemeen over drie onderdelen: een batterij, een vulling en een verdamper. Door aan de e-sigaret te zuigen, wordt de batterij ingeschakeld en wordt de vulling verwarmd. Samen met de waterdamp wordt vervolgens de verdampte inhoud van de vulling vrijgegeven. De vullingen zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar en zijn een stuk minder schadelijk dan gewone sigaretten. Een e-sigaret bevat bijvoorbeeld geen teer, maar ook geen stikstofoxide en koolmonoxide. Deze schadelijke stoffen worden vaak in verband gebracht met de meest vreselijke ziektes. Het roken van een e-sigaret kan dus een flinke verbetering van je gezondheid opleveren ten opzichte van het roken van gewone sigaretten. Daarnaast komen er ook geen schadelijke stoffen vrij bij het verbrandingsproces, iets wat bij gewone sigaretten wel het geval is. Deze vervelende stofjes veroorzaken vaak het bekende rokershoestje. De meest verslavende stof in sigaretten is nicotine, en deze stof is niet alleen verslavend maar ook erg slecht voor de gezondheid. Daarom is een ander groot voordeel van de e-sigaret dat je zelf de hoeveelheid nicotine die wordt toegevoegd kunt bepalen. Zo kan een e-sigaret je ook erg goed helpen om te stoppen met roken. De vullingen zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine, waardoor het mogelijk is om af te bouwen en zelfs helemaal te stoppen met het roken van nicotine. Op deze manier wordt het proces om te stoppen een stuk minder moeilijk, omdat je handeling niet direct op hoeft te geven. Je kunt zelf kiezen hoeveel nicotine je toevoegt en hebt dus zelf in de hand op wat voor tempo je wilt stoppen. Pak je het drastisch aan en voeg je helemaal geen nicotine toe, of ga je het subtiel doen en begin je eerst met afbouwen?

Verschillende mogelijkheden

Naast vervelende gevolgen voor de gezondheid, kan roken ook erg veel invloed hebben op je omgeving. Het meest vervelend voor veel mensen is de geur die aan een roker blijft hangen en de rook die wordt uitgeademd, waar veel niet-rokers veel last van hebben. Het is erg vervelend als je niet rookt en de deur uit loopt, waar net iemand zijn rook uitblaast. Ook ruikt iemand die net gerookt heeft en gezellig naast je in bed kruipt niet fris. Naast de vervelende geur is het ook lastig voor de omgeving dat een roker vaak even een pauze neemt, bijvoorbeeld tijdens het werk. Niet-rokers vinden het niet altijd even fijn dat rokers een paar keer per dag een extra pauze nemen, terwijl zij gewoon doorwerken. Daarnaast is het niet gezellig als je een film zit te kijken en er iemand steeds even naar buiten wil. De grootste voordelen van een e-sigaret hebben natuurlijk met je eigen gezondheid te maken, maar het is ook erg fijn dat je ook je omgeving minder tot last bent. Een e-sigaret geeft geen vervelende geur af, dus je stinkt niet meer als je hebt gerookt. Daarnaast is het ook mogelijk om de e-sigaret binnen te roken, omdat de andere mensen in de kamer hier niets van merken. Je kunt dus gewoon een sigaret opsteken zonder dat de film uitgezet hoeft te worden. Wil je het eens proberen? Koop dan een e-sigaret en ondervind de vele voordelen zelf. Op www.beste-e-sigaret.biz vind je uitgebreide informatie over hoe het precies in zijn werk gaat. Zo staat er duidelijk uitgelegd hoe het elektrisch roken precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn. Ook wordt er een aanbeveling gedaan voor wat je precies moet aanschaffen als je net begint met het elektrisch roken. Er worden namelijk heel wat onderdelen verkocht die je zelf in elkaar moet zetten, tenzij je een starterspakket aanschaft. Hier zitten alle benodigdheden in om het een keer goed te kunnen proberen.