Esta verklaring

esta-aanvragen - esta verklaring

Wil jij naar de Verenigde Staten reizen, dan heb je een esta verklaring nodig. Dit is een soort elektronisch visum en dit wordt aan je paspoort gekoppeld. Alle nieuwe paspoorten beschikken over een elektronische chip en hierop wordt de esta gezet als deze wordt toegekend. Waarom is dit nu nodig? Dit is nodig omdat de VS graag willen weten wie hun land willen bezoeken, zodat zij al vooraf de mogelijkheid hebben om iemand de toegang te ontzeggen als zij hier aanleiding toe zien. Wat dat betreft is het aanvragen van een esta verklaring nog niet zo heel vreemd, er zijn immers meer landen op de wereld waar je vooraf een visum voor aan moet vragen. Het punt is alleen dat wij dit in Europa niet meer zo gewend zijn. Wij kunnen immers vrij reizen binnen de EU en de Europese Unie heeft daarnaast met veel landen verdragen afgesloten, waardoor we visa krijgen op het moment dat we daar bij de douane komen. Vooraf visa aanvragen is maar voor een beperkt aantal landen noodzakelijk. Voor Amerika is dat echter nog wel nodig, een esta verklaring is dus noodzakelijk op het moment dat jij naar dit land toe wilt gaan.

Wanneer heb je esta verklaring nodig?

Voor welk soort reizen heb jij nu eigenlijk een esta verklaring nodig? Eigenlijk voor alle momenten dat jij voet op Amerikaanse bodem zet, dus voor:

  • familiebezoeken
  • vakantie
  • zakenreizen
  • overstappen met het vliegtuig

Dus ook als jij van Nederland naar een ander land reist, maar je hebt een tussenstop op een Amerikaans vliegveld, heb jij een esta verklaring nodig. Dit is belangrijk om te weten en het is belangrijk om dit van te voren goed te regelen. Het prettige is dat als jou de esta wordt toegekend, dat deze dan twee jaar geldig is. Of, mocht jouw paspoort binnen twee jaar verlopen, tot zolang als jouw paspoort geldig is. Het is immers aan elkaar gekoppeld. Heb je eenmaal dit reisdocument bemachtigd, dan kun je er dus in principe twee jaar lang gebruik van maken. Een ander belangrijk punt om te weten, is dat een esta usa niet geldig is voor reizen die langer dan negentig dagen duren. Voor dergelijke reizen zijn andere documenten nodig. Informeer van tevoren dus goed welk soort visum voor jou van toepassing is. Vraag ook zeker op tijd jouw esta verklaring aan. De aanvraag verloopt online, maar het beoordelen van aanvragen kost natuurlijk wel tijd. Als jij zeker wilt weten dat de esta op tijd wordt toegekend, moet je de aanvraag dus niet te laat indienen.

Online aanvraag indienen

Zoals gezegd kun je eenvoudig online een aanvraag voor een esta verklaring indienen. Je gaat hiervoor naar een speciale website, zoals esta aanvragen en daar wordt je geleid naar het formulier dat je hiervoor invullen moet. Je vult in dat formulier de nodige gegevens in en rond met betaling je aanvraag af. Je zult dan na enige dagen bericht krijgen of de esta verklaring jou is toegekend of niet. Wanneer kan het nu gebeuren dat deze niet wordt toegekend? Dat kan het geval zijn als jij bij een eerder bezoek te lang in de VS bent gebleven. Een afwijzing kan ook komen doordat je een noodpaspoort hebt, aangezien hier geen elektronische chip in zit. Heb je een strafblad, ben je in landen als Irak, Iran of Syriƫ geweest of is je visum eerder afgewezen, ook dan is de kans klein dat je nog een esta krijgt. Op esta-aanvragen.com kun je alles lezen over het aanvragen van een esta verklaring en over hoe dit allemaal in het werk gaat.