Faalangst rijexamen: Hoe ga je ermee om?

Ben je zenuwachtig achter het stuur? Moet je er niet aan denken om ooit alleen de weg op te gaan met een auto? Dan kan het zijn dat je last hebt van rijangst en faalangst voor het rijexamen. Rijangst is helemaal niet gek. Er zijn heel veel mensen die er samen met jou last van hebben. Veel mensen zijn bang om rijlessen te volgen en voelen zich heel onzeker over het rijexamen. Faalangst voor het rijexamen hoeft alleen helemaal niet te betekenen dat je nooit kan slagen voor het rijexamen. Er zijn veel trucjes om met rijangst om te gaan. Bij Autorijschool Van Maaren zijn we faalangst rijexamen gecertificeerd. Dat houdt in dat we leerlingen met rijangst en faalangst voor het rijexamen helpen om succesvol het rijbewijs te behalen. En nog belangrijker, dat onze leerlingen zich zelfverzekerd voelen om zelfstandig de weg op te gaan. Als je last hebt van faalangst voor het rijexamen, dan is het aan te raden om voor een faalangst-gecertificeerde rijinstructeur te kiezen. Onze gecertificeerde rijinstructeurs snappen hoe de angst veroorzaakt wordt en beschikken over de vaardigheden om deze angst aan te pakken. Ze hebben al het geduld om samen met de leerling aan de slag te gaan het zelfvertrouwen achter het stuur te vergroten. Deze aanpak wordt afgestemd op de leerling. Sommige leerlingen zijn angstig op de snelweg en andere leerlingen vinden het eng om in het donker te rijden. Veel leerlingen zijn gewoon bang voor rijden in het algemeen. Er zijn ook leerlingen die bang zijn om te parkeren en speciale handelingen uit te voeren. Zo is iedereen anders. Faalangst voor het rijexamen kan verschillende oorzaken hebben:

  • Onzekerheid;
  • Negatieve rijervaring;
  • Lange tijd niet gereden;
  • Een ongeluk.

Onze rij-instructeurs gaan samen met de klant aan de slag om te kijken waar de problemen liggen en waar deze vandaan komen. Tijdens de rijlessen nemen we alle tijd om met deze problemen om te gaan, totdat de leerling er helemaal klaar voor is om het rijexamen af te leggen. Met onze persoonlijke aanpak zorgen we ervoor dat het zelfvertrouwen van de leerlingen groeit. Daarnaast geven we ze tips en ontspanningsoefeningen mee voor thuis.

Faalangst rijexamen: Hoe herken je het?

Twijfel je nog of je last hebt van rijangst of faalangst voor het rijexamen? Dan kun je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder met advies. Bij de meeste leerlingen die bij ons terecht komen met faalangst, treden overeenkomende symptomen op. Als ze op moeten gaan voor het rijexamen zijn ze erg zenuwachtig, ze trillen en transpireren overmatig en ze kunnen last hebben van hartkloppingen. Sommige leerlingen hebben zelfs last van hoofdpijn, hyperventilatie en verkrampte spieren. Ze voelen zich zo onzeker achter het stuur, dat ze er niet aan moeten denken om alleen de weg op te gaan. Het kan bijvoorbeeld ontzettend eng lijken om op een drukke snelweg in te voegen, op grote rotondes af te slaan en in een drukke staat te parkeren. Mensen met faalangst voor het rijexamen kunnen hun angst tijdens het afrijden niet onder controle houden. Daardoor zakken ze steeds opnieuw en dat zorgt voor nog meer onzekerheid. Dit zijn slechts enkele symptomen en oorzaken. Iedereen die bang is voor autorijden, kan bij Autorijschool Van Maaren terecht.

Meer informatie

Wil je meer weten over Autorijschool Van Maaren en faalangst rijexamen? Kijk dan voor meer informatie op www.autorijschoolvanmaaren.nl/rij-en-faalangst. Je kunt ook een gratis proefles aanvragen. Je maakt dan kennis met een van onze door BOVAG faalangst-gecertificeerde rijinstructeurs. Het is namelijk het allerbelangrijkst dat jij je op je gemak voelt bij je rijinstructeur.