Gastouder; persoonlijke opvang voor je kind

We willen allemaal het beste voor onze kinderen. We willen allemaal vertrouwen op een goede opvang maar dan moeten we er wel voor zorgen dat we ook goede opvang hebben. Kiezen voor een gastouder van Snoesje betekent kiezen voor persoonlijke opvang waarbij er kan worden gerekend op een vaste gastouder waarmee het kind een band op kan bouwen. Uit menig onderzoek is gebleken dat voor de ontwikkeling van het kind het opbouw van een vertrouwensband heel erg belangrijk is. Bij de reguliere opvang heb je vaak te maken met verschillende begeleiders. Ook zijn er vaak meer kinderen aanwezig wat ten koste gaat van de persoonlijke aandacht. Reguliere opvang is verder ook duurder dan opvang voor een kind bij een gastouder. Op jaarbasis kan het je honderden euro’s schelen. Snoesje denkt graag met je mee over welke gastouder het beste bij je past. Natuurlijk is het kiezen van een geschikte gastouder iets wat je zelf moet beslissen maar onze medewerkers kunnen je wel bijstaan en met je meedenken over de keuze die je uiteindelijk kunt maken. Even de voordelen van gastouderschap op een rijtje:

  • Je kind krijgt meer persoonlijke aandacht;
  • Je kunt per jaar honderden euro’s besparen;
  • Opvang zeven dagen in de week, ook tijdens vakanties.

Gastouder worden

Niet alleen kun je bij Snoesje terecht als ouder op zoek naar een geschikte gastouder, ook kun je bij ons aankloppen als je zelf gastouder wilt worden. Als gastouder vang je kinderen op in je eigen huis of een plek van iemand anders, een vraagouder noemen we dat. Het is een leuke manier om wat bij te verdienen en het werk is heel erg flexibel. De reden dat het zo flexibel is, is omdat je zelf kunt aangeven wanneer je wilt werken. Je vult op deze manier dus je eigen dagen in. Onze ervaring leert bovendien dat je als gastouder met eigen kinderen, het werk heel goed kan combineren. Daarnaast is het een hele leuke manier om geld te verdienen. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een kind is verrijkend voor je leven en leert je veel over jezelf en hoe je je tot kinderen verhoud. Kinderen houden je over het algemeen een spiegel voor en maken je bewust van je zijn. Dat kan heel leerzaam zijn. De kinderen die je als gastouder opvang zijn van de leeftijd nul tot dertien jaar. Natuurlijk kun je niet zomaar gastouder worden en zijn er door de overheid bepaalde regels opgesteld. Gelukkig maar, want die regels dragen bij aan de veiligheid van je kind en dat er alleen ouders deze rol kunnen vervullen die er geschikt voor zijn. Ook bij Snoesje hebben wij bepaalde regels opgesteld waar ouders aan moeten voldoen. Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd even contact met ons opnemen of je inschrijven op de website.

Kinderen verdienen de beste opvang

Wanneer je zelf aan het werk gaat en je brengt je kinderen ergens anders onder, dan is het van groot belang dat je de kinderen met groot vertrouwen achterlaat. Dat vertrouwen baseer je op je gevoel. Snoesje snapt dat en denkt met je mee. Wij hebben veel ervaring met gastouders en we kunnen zeer flexibele opvang regelen voor je kind. Wij werken in Twente en in de achterhoek. Ben je in deze omgeving op zoek naar opvang? Dan ben je bij Snoesje helemaal op het juiste adres. Kinderen die worden opgevangen door een gastouder voelen zich beter en ontwikkelen zich vaker beter en op een gezondere manier. Zij ontwikkelen meer zelfvertrouwen en zijn over het algemeen minder onzeker dan kinderen die naar de gewone opvang gaan.