Gezond afvallen hoeft geen straf te zijn

Als je gezond wilt zijn, dan moet je daar in principe wat voor doen, maar dat betekent niet dat het per se moeite moet kosten. Gezond eten en gezond leven is eigenlijk gewoon een bepaalde lifestyle waar je aan gewend kunt raken. Het omschakelen kan eerst onwennig zijn, maar zodra je eenmaal je ritme hebt gevonden, weet wat je kunt eten en wat goed bij je past, dan wordt het al snel onderdeel van je dagelijkse routine. Het is dan ook verstandig om een dieet bijvoorbeeld niet als een inbreuk op je dagelijkse routine te zien. Vaak kunnen mensen hun dieet niet volhouden, omdat ze het dieet als vervelend ervaren. Dit is echter een zuiver psychologisch fenomeen dat voorkomt uit het feit dat je de bestaande routine doorbreekt. Maar de bestaande routine is er één uit velen. Toevallig heb je je één bepaalde routine eigen gemaakt wat betreft beweging en eetgedrag. Dat had net zo goed een andere routine kunnen zijn. Gewoontes en routines nestelen zich als het ware in je systeem. Verbindingen in de hersenen worden constant opnieuw gemaakt waardoor verbindingen tussen de synapsen in de hersenen als het ware steeds beter begaanbaar worden. Je kunt het vergelijken met de bekende olifantenpaden. Deze paden ontstaan omdat mensen er constant overheen lopen en zo het gras platlopen. Na een tijdje ontstaan er dus paden die direct herkenbaar zijn en waar wandelaars gemakkelijk over heen kunnen lopen. Je ervaart geen weerstand meer van hoog gras of planten die je in de weg staan. Maar als men ergens anders was gaan lopen, dan had je het pad gewoon ergen anders gehad. Dus als je reeds een gezonde lifestyle hebt, dan is dat je routine en gewoonte. Ongezond eten zou dan juist als vervelend worden ervaren. Zodra je beseft dat het vaak vooral psychologische weerstand is, dan wordt gezond afvallen opeens een stuk makkelijker. Je kunt jezelf immers gewoon een andere routine aanleren en gezond eten. Op die manier kun je dan ook gezond afvallen. Vaak zie je dat mensen hun bestaande routine onderbreken via een dieet. Na het dieet zijn ze afgevallen, maar vervolgens vervallen ze weer in hun oude routine waardoor ze net zo hard weer aankomen. Daarnaast is het niet alleen maar een kwestie van gewicht verliezen. Als je gezond gaat afvallen via een nieuwe routine, dan voel je je ook energieker en sterker. Daardoor heb je vervolgens ook weer de motivatie en de lust om je nieuwe levensstijl te handhaven. Je voelt je er immers beter door. Zo wordt gezond afvallen dus ook gewoon leuk. Dit klinkt allemaal heel mooi, maar je moet het eerst wel allemaal even doen. Daar kun je dus wel wat hulp bij gebruiken.

Gezond afvallen op een leuke manier dankzij De Menu Coach

Het is van belang om in te zien dat een gezond leven of gezond afvallen niet alleen bestaat uit gezonde voeding. Het is een holistisch geheel waarbij je moet kijken naar je volledige levensstijl. Dus beweging is net zo belangrijk als gezonde voeding en het is ook van belang dat de voeding aansluit bij je lichaam. Als je veel sport verbrand je ook meer calorieën en dus heb je weer meer energie nodig die je uit gezonde voeding kunt halen. Als je gezond wilt afvallen, dan kun je terecht bij De Menu Coach die je hierbij kan helpen.

Kijk op demenucoach.nl voor meer informatie

Op de site van demenucoach.nl vind je meer informatie over gezond afvallen en wat je zoal kunt verwachten van De Menu Coach. Denk aan:

  • Coaching
  • Detox
  • Sportvasten
  • Kickstart