Hoe gebruik je zegellak?

Als je aan de slag wilt met een echte lakstempel in combinatie met zegellak (bijvoorbeeld die van stempels.nl) kun je het beste eerst oefenen op een kladblaadje. Het is namelijk een stuk moeilijker dan het lijkt om die ‘zegel’ mooi aan te brengen. Allereerst dien je de lak te smelten. Dit kun je doen in een bakje met een kaars eronder, maar bij stempels.nl verkopen ze ook een echte laksmelter. Doe jezelf een plezier en schaf deze aan, want het gaat je echt een hoop geknoei besparen. De zegellak doe je daar vervolgens in, en zodra deze gesmolten is laat je de gewenste hoeveelheid op een blaadje (of op de sluiting van een envelop) lopen. De reden dat je het beste even op een kladblaadje kunt oefenen is dat het in het begin erg lastig kan zijn om de hoeveelheid lak in te schatten voor het lakstempelen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt en precies weet hoeveel lak je moet gebruiken, kun je hem aanbrengen op die envelop die je ermee af wilt sluiten. Het zou namelijk zonde zijn als je daar direct mee begint en je mooie envelop verpest. Als je een kladblaadje gebruikt kun je de lak er daarna gewoon weer afpeuteren zonder dat het uitmaakt of het blaadje beschadigt, en de lak opnieuw gebruiken door hem weer te smelten. Het is dus niet zo dat je deze gebruikte zegellak meteen moet weggooien, gelukkig maar!

Online zegellak en een lakstempel kopen

In de webshop van stempels.nl vind je een groot assortiment stempels, in alle mogelijke categorie├źn. Zo verkopen ze onder andere:

  • Lakstempels en zegellak
  • Opwaartse stempels
  • Stempelkussens met inkt
  • Speciale leerstempels
  • Blinddrukstempels
  • brandstempels

Zoals je ziet kun je dus voor elk type stempel terecht bij stempels.nl. Als je bijvoorbeeld een eigen merk hebt waarvoor je allerlei accessoires van leer maakt, dan kun je daar zo’n speciale leerstempel verkrijgen. Je kunt zo’n leerstempel zelfs op maat laten maken, net zoals vele andere stempels die je in hun webshop koopt. En dat is super tof voor de creatieve ondernemer die zijn of haar zelfgemaakte product wil voorzien van zijn/haar naam of logo. Gebruik daar de leerstempel op maat voor, en verstuur voortaan je facturen in een envelop met zo’n lakstempel van echte zegellak. Creatiever kan bijna niet!

Accessoires voor leerbewerking kopen

Als je zoals in bovenstaand geval een eigen lijn met producten van leer hebt, dan kun je bij stempels.nl naast zo’n toffe lakstempel met zegellak ook diverse producten voor leerbewerking kopen. Ze hebben bijvoorbeeld speciale leerverf in hun assortiment, waarmee je vormpjes op leer kunt schilderen. Deze verf is verkrijgbaar in super veel kleuren, en er zit er dus altijd een bij die past bij jouw collectie. Vervolgens kun je het door jou gemaakte item afmaken door er met behulp van een leerstempel je logo in te drukken. Op die manier kun je het precies zo personaliseren als je zelf wilt. En wanneer een klant zo’n mooie tas of leren portemonnee koopt verpak je dat natuurlijk heel feestelijk, en doe je er een handgeschreven briefje bij, verpakt in een envelop met zo’n echte stempel van zegellak. Deze kun je ook bij stempels.nl laten maken in de vorm van jouw logo, en die maakt zo’n pakketje echt helemaal af.