Hondentrimsalon

” Ga jij wel eens met jouw trouwe viervoeter naar een hondentrimsalon? Sommige mensen denken dat dit enkel nodig is op het moment dat ze een langharige hond hebben en zij het haar van het diertje in een bepaald model willen laten maken. En zeker kun je voor dergelijke rassen, zoals poedels, heel goed bij een hondentrimsalon terecht. Deze kan ervoor zorgen dat de haren altijd perfect in model blijven en jouw beestje er uitstekend uit blijft zien. Als dit voor jou van belang is, dan kan dit natuurlijk altijd gedaan worden. Maar ook kortharige hondenrassen kunnen zeker bij een dergelijke specialist terecht, dit is echt niet alleen aan hun langharige soortgenoten voorbehouden. Ook bij een kortharig ras kan het immers af en toe noodzakelijk zijn om iets aan de haren te laten doen, al was het alleen maar het eens een keer heel goed laten wassen en het eens goed uit laten kammen. Daar knapt ieder diertje weer helemaal van op. Wil jij dus ook dat jouw huisdier er weer eens helemaal schoon en fris uitziet en het haar weer helemaal in model heeft? Dan moet je dus zeker eens naar een hondentrimsalon gaan!

Hondentrimsalon doet meer

Dat je voor het knippen van haren en het wassen van de vacht dus heel goed bij een hondentrimsalon terecht kan, dat is wel duidelijk. Maar er zijn meer zaken die een dergelijke specialist voor jouw beestje uit kan voeren. Zo kun je er terecht voor:

  • oorharen verwijderen
  • anaalklieren schoonmaken
  • nagels knippen
  • controle van het gebit
  • vlooienbehandeling

Dat laatste is natuurlijk iets wat jij altijd zo snel mogelijk geregeld wilt hebben, zodra jij het vermoeden hebt dat jouw hond last heeft van vlooien, is het aan te raden om zo snel mogelijk naar een hondentrimsalon te gaan en een behandeling met een anti-vlooienmiddel uit te laten voeren. Anders heb je voor je het weet je hele huis onder dit ongedierte zitten. Nagels knippen is ook een vrij standaard behandeling om uit te laten voeren. Als jouw dier vooral over gras loopt, dan zullen ze niet van zichzelf slijten en kunnen ze veel te lang worden. Dat is storend voor het beestje en dus is het goed om ze te laten knippen. Een goede verzorging en controle van het gebit is ook van belang voor de gezondheid, omdat anders er niet goed gegeten kan worden. Maar waarom zouden nu oorharen verwijderd moeten worden en anaalklieren schoongemaakt? Als er in hondenoren teveel dode haren zitten, dan kunnen er oorontstekingen gaan ontstaan. Door de dode haren er in een hondentrimsalon uit te laten plukken, kun je dergelijke ontstekingen dus voorkomen. En zitten de anaalklieren vol, dan krijgen honden ontzettende jeuk aan hun achterste. Dat is natuurlijk vervelend en dat gun je ze niet. Daarom is het goed om dit schoon te laten maken.

Salon in Putten

Zoek jij een goede hondentrimsalon en bevind jij je in de omgeving van Putten, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij hondentrimsalon Heidi. Zij heeft veel ervaring met het verzorgen van honden en je kunt voor alle hierboven genoemde zaken bij haar terecht. Het fijne is dat zij bij het knippen van de vacht altijd rekening houdt met twee zaken. Het eerste punt wat ze in gedachte houdt, is wat voor model bij het ras hoort. Het tweede punt wat ze meeneemt tijdens de behandeling, is wat past bij het karakter van de hond. Een stoere viervoeter moet je immers geen tuttig kapsel geven. Als jij kiest voor hondentrimsalon Heidi, dan hoef je daar dus ook helemaal niet bang voor te zijn, zij zal er altijd voor zorgen dat het resultaat echt uitstekend is! ”

Lees meer…