Illustrator gezocht? Vind ‘m hier!

Illustrator gezocht? Vind ‘m hier!Zonder kunst zou het leven maar grijs en grauw zijn. Kunst fleurt op, vraagt af, bewondert. Daarom voegen illustraties iets toe aan je huis, je flyer of je logo. Wordt bij jouw bedrijf een illustrator gezocht, of ben je zelf op zoek naar een kunstwerk, lees dan verder en ontdek de mogelijkheden!

Illustrator gezocht: wat doet zo iemand?

Oké, je bent over: een mooie illustratie zou wel tof zijn bij jouw tekst. Maar wat doet een illustrator eigenlijk en hoe kom je met zo iemand in contact? Want de tijd van “Illustrator gezocht” op een briefje schrijven en ophangen in de supermarkt is wel voorbij. Allereerst het beroep: een illustrator maakt plaatjes bij teksten die bij hem – of haar – worden aangeleverd. Dit kunnen teksten zijn uit kranten, tijdschriften, boeken (denk aan de prachtige kinderboeken die je hebt staan), stripverhalen en advertenties. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld een reclametekst die aantrekkelijker gemaakt kan worden, dan kan naar een illustrator gezocht worden om passend beeld te leveren. Waar tegenwoordig steeds meer opdrachten vandaan komen, is het internet. Kranten digitaliseren, tijdschriften krijgen een aanvullende website en de e-readers zijn niet meer weg te denken. Wat hiermee samenhangt, is dat de illustrator steeds meer werkt op de computer en minder op papier. Het potlood, de verf en de krijtjes zijn inmiddels vervangen door Adobe illustrator, photoshop en andere tekenprogramma’s voor op de laptop. Voordeel hiervan is dat het tekenproces sneller gaat en dat de plaatjes opgeslagen kunnen worden: er hoeft niet elke keer een nieuwe tekening gemaakt te worden. De belangrijkste taak van de illustrator is zorgen dat de afbeeldingen die hij maakt, pakkend zijn en helemaal passen bij de aangeleverde tekst. Vooral bij een stripverhaal vergt dit veel overleg met de schrijver die de illustrator heeft gezocht. Daarnaast is het voor een reclametekst van belang dat de illustrator creatief is, om de aangeprezen producten of diensten zo aantrekkelijk mogelijk neer te zetten.  Dat moet de illustrator natuurlijk ook voor zichzélf als ZZP-er doen, en je ziet dat dit steeds meer gebeurt op Instagram, een sociaal medium waar dagelijks talloze afbeeldingen op geplaatst worden. Maar ook de websites van illustratoren zijn vaak prachtige visitekaartjes; kijk bijvoorbeeld eens op studio071. Een illustrator kan tegenwoordig dus het beste gezocht worden op het internet en sociale media.

Een goede illustrator vind je hier

Studio 071 is een bedrijfje dat van alles ontwerpt en illustreert. Een kleine opsomming:

  • Posters
  • Verpakkingen
  • Logo’s
  • Huisstijlen
  • Boeken
  • Covers van boeken, covers van muziekalbums, covers van magazines (veel covers dus)
  • Flyers
  • Advertenties
  • Muurstickers – ja, zelfs muurstickers.

Je kunt het zo gek niet bedenken of Tim Juffermans, de eigenaar van Studio 071, maakt het voor je. Hij creëert dingen in drie verschillende categorieën: grafisch ontwerp, illustraties en kunst. Heb jij een illustrator gezocht om iets voor jou te tekenen en beviel dat, dan zijn er dus nog meer mogelijkheden die Studio 071 voor jou kan doen. Heeft je logo bijvoorbeeld een opfrissing nodig? Tim heeft al een aantal mooie opdrachten uitgevoerd voor logo-zoekers. Of vind je je muur ietwat kaal lijken? Tim maakt ook kunstwerken die een echte eye-catcher zijn voor in je huis. Zo heeft hij een keer in opdracht van VT Wonen gewerkt, voor het programma “Weer verliefd op je huis”. Twee fans van Ramses Shaffy deden mee aan de make-over, en zij wilden graag een groot kunstwerk van de zanger aan de muur. Zo het geschiedde, wat leidde tot twee verheugde bewoners. Wordt door jou of je bedrijf een illustrator gezocht, aarzel dan vooral niet om Studio 071 eens te bezoeken!