Kosten dubbel glas berekenen

Dubbel Glas Prijzen | Kosten & Prijs Overzicht + Bespaar 40%

Overweegt u dubbel glas? Het plaatsen van dubbel glas in uw huis kan u veel voordeel opleveren. Dubbel glas plaatsen is een eenvoudige manier om stookkosten te besparen. Doordat warmte beter bewaard blijft in de woning, hoef je de verwarming minder hoog te zetten. Ook heb je bij dubbel glas minder last van tocht en warmteverlies. De warmte blijft beter in huis en de verwarming hoeft minder lang aan. Kosten dubbel glas betalen zich zo terug dankzij een lagere energierekening. Om te kijken of het plaatsen van dubbel glas in uw woning ook uit kan, kunt u de kosten dubbel glas berekenen. Dit kan heel eenvoudig op deze website. Om kosten dubbel glas te besparen, kun je soms gebruik maken van subsidie. Sommige gemeentes verstrekken een subsidie om woonhuizen energievriendelijker te maken. De voorwaarden voor het verstrekken van de subsidie kunnen per gemeente verschillend zijn, zo kan het afhangen van de dikte van het glas, ventilatieroosters en de HR-kwaliteit van het dubbel glas. Het is altijd een goed idee om te informeren bij je gemeente hiernaar, misschien kun je op kosten dubbel glas besparen.

Wat zijn de kosten van dubbel glas

Wat is dubbel glas eigenlijk? Dubbel glas bestaat uit twee platen van glas die luchtdicht op elkaar gezet zijn, met ruimte ertussen. Hoe goed dubbel glas isoleert hangt af van het type dubbel glas dat je gebruikt in een woning. Dit is onder meer afhankelijk van de ruimte tussen twee glasplaten, de vulling tussen de glasplaten en de coating van het glas. We bespreken hieronder de drie zaken die hierin meetellen:

  • spouwbreedte
  • spouwvulling
  • coating

Zo kun je dubbel glas vullen met gewone lucht, maar ook met een extra isolerend gas. De kosten dubbel glas hangen ook af van de kwaliteit van het dubbel glas en de isolerende werking. Dubbel glas werkt nog beter als er een coating op het raam is aangebracht. Zo kun je een coating van metaal aanbrengen, dat er voor zorgt dat de warmte van binnen terug reflecteert. De kosten dubbel glas zijn van al deze dingen afhankelijk. Je hebt heel veel verschillende soorten dubbel glas, die in kwaliteit en kosten dubbel glas van elkaar verschillen. Zo is er standaard dubbel glas, waarmee je een huis al heel redelijk energievriendelijker kunt maken. Een hogere kwaliteit dubbel glas is HR-glas. Ook HR-glas bestaat uit verschillende gradaties, van gewoon HR-glas tot HR+++ glas. De plusjes zeggen iets over de isolerende werking van het dubbel glas. De kosten dubbel glas hangen van deze specificaties af.

Voordelen dubbel glas

Er zijn veel redenen om voor dubbel glas te kiezen. Je kunt dubbel glas op een aantal manieren gebruiken en toepassen. Dubbel glas kan worden gebruikt als:

  • isolatie
  • zon- en geluidswering
  • inpraakpreventie
  • brandwering en preventie van letsel

Zo houdt dubbel glas de warmte van binnen naar buiten veel beter tegen. Het plaatsen van dubbel glas kan dus veel betekenen voor je energiekosten. Het is een eerste stap in het isoleren van je woning, die relatief makkelijk is toe te passen. Veel gemakkelijk dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of de isolatie van vloeren. Daarnaast houdt dubbel glas geluid veel beter tegen dan enkel glas. Als je in een lawaaiige omgeving woont, dan kun je ook veel voordeel behalen door dubbel glas te plaatsen. Verkeershinder, voorbijkomende vliegtuigen of spelende kinderen zal je veel minder goed in je huis kunnen horen na plaatsing. Ten slotte is dubbel glas veel sterker dan enkel glas. Zo zal een inbreker een raam met dubbel glas veel minder makkelijk kapot kunnen maken. Daarnaast houdt dubbel glas brand beter tegen.

Lees meer…