Landbouwwerktuigen

Zolang als de mensheid bezig is met het bewerken van het land om daarop voedsel te verbouwen, zolang wordt er ook al gebruik gemaakt van landbouwwerktuigen. Nu is het natuurlijk wel zo dat de werktuigen die er tegenwoordig gebruikt worden in geen enkel opzicht meer te vergelijken met de eenvoudige attributen waar men ooit mee begon. De sector heeft een reusachtige ontwikkeling doorgemaakt en vooral de laatste decennia is er heel veel veranderd. Waar men in het verleden alles met de hand deed, begon men op een gegeven moment paarden in te zetten voor het werk op het land en er werden toen landbouwwerktuigen ontwikkeld die achter een stel paarden gespannen kon worden. Dit veroorzaakte een ware landbouwrevolutie en dat was weer het geval op het moment dat de tractor ontwikkeld werd. Deze had meer kracht en snelheid dan een paard en daardoor kon het werk op het land nog effectiever gedaan worden. Natuurlijk moesten er ook toen weer nieuwe werktuigen ontworpen worden, achter een tractor span je immers niet hetzelfde materiaal als achter een paard. Op dat moment maakten de landbouwwerktuigen weer een heel grote ontwikkeling door. Nog steeds wordt er geprobeerd ieder werktuig zo efficiënt mogelijk te maken, de ontwikkelingen staan wat dat betreft nooit stil.

Landbouwwerktuigen van Johann Evers

In Nederland is aan de ontwikkeling van landbouwwerktuigen de laatste decennia sterk bijgedragen door het bedrijf Evers Agro. Het begon allemaal in de jaren zestig met de boerensmid Johann Evers. Hij ontwikkelde zeer efficiënte diepwoelers, waarmee de grond beter omgewoeld en losgewoeld kon worden. Daarnaast hield hij zich ook bezig met het verbeteren van aardappelwagens en schoffelwerktuigen. In de beginfase van het bedrijf werd er vooral verkocht aan boeren in de directe omgeving, maar dit veranderde in de jaren tachtig. De landbouwwerktuigen werden vanaf dat moment door het hele land verkocht. Maar een ding bleef overeind staan, het goede contacten met de boeren en hun werkzaamheden. Door steeds goed naar de wensen van deze vakmensen te luisteren, kon er steeds beter materieel ontwikkeld worden. De boer weet zelf immers als geen ander waar het aan schort. Door hiernaar te luisteren en de ideeën van boeren mee te nemen in het ontwikkelen van nieuw materieel, werd de kwaliteit ervan steeds beter. Daardoor zijn de landbouwwerktuigen van Evers Agro nu zeer gewild in het boerenleven.

Evers Agro biedt ruim aanbod

Wat voor soort landbouwwerktuigen worden er nu door Evers Agro verkocht? Ze richten zich allang niet meer enkel op diepwoelers, aardappelwagens en schoffelwerktuigen, maar hebben een veel bredere oriëntering. Je vindt bij hen bijvoorbeeld:

  • apparatuur voor grasverzorging
  • diverse soorten woelers
  • cultivatoren
  • apparaten voor zaaibereiding
  • bouwlandbemesters
  • vorenpakkers
  • nalopers
  • zaaimachines

Voor iedere stap in het proces wat je in de landbouw doormaakt, kun je bij hen dus geschikte landbouwwerktuigen vinden. Je kunt ze bij hen helemaal nieuw kopen, maar ook gebruikte exemplaren vind je in hun assortiment. Is het nu zo dat jij op zoek bent naar een heel specifiek product, aangepast aan je eigen wensen? Ook dat is mogelijk, zij maken graag machines geheel voor je op maat. Hierbij nemen ze jouw wensen als uitgangspunt en proberen zij dit te verwerken tot een zo effectief mogelijke machine. Alle werktuigen die dit bedrijf maakt, zijn robuust en doen hun werk grondig. Zij hebben bovendien voor alle weersomstandigheden geschikte oplossingen. Al deze factoren samen zorgen ervoor dat de felrood gekleurde landbouwwerktuigen voor velen de eerste keus zijn. Als je voor jouw akkerbouwbedrijf nog goed materieel zoekt, dan zijn de landbouwmachines van Evers Agro dus zeker aan te raden. Leer meer