Lekker eten in een restaurant in Drenthe

zuiddrenthe - restaurant Drenthe

Als je lekker wilt eten, dan kun je er voor kiezen om zelf te koken, maar het is wel zo gezellig om lekker buiten de deur te eten. Daarnaast kun je buiten de deur vaak genieten van de kookkunsten van een professionele chef-kok en dat is toch vaak net even een stukje beter dan het eten dat je zelf op tafel zet. Los daarvan hoef je niet zelf te koken en die vervelende afwas is afwezig als je ervoor kiest om eens lekker te dineren in een restaurant in Drenthe. Het kan ook zijn dat je een weekendje weg bent in Drenthe en dat je in avond eens wil kijken wat er zoal te doen is in Drenthe. Dineren hoort hier dan ook bij en in dat geval is het vooral leuk om ergens te eten waar je kunt genieten van ingrediënten uit Drenthe zelf. Op die manier kun je Drenthe bijna letterlijk proeven. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk dineren bij restaurant Streekeigen in Erica. Dit restaurant in Drenthe maakt gebruik van natuurlijk producten uit de eigen streek. De groenten worden bijvoorbeeld dagelijks gehaald bij de boer een paar kilometer verderop. Vlak bij dit sfeervolle restaurant in Drenthe is een kwekerij. Hier wordt al het fruit gehaald en dat wordt vervolgens weer gebruikt in verschillende gerechten en toetjes. Dit restaurant in Drenthe beschikt verder over een eigen kruidentuin. Je kunt er dus vanuit gaan dat de gerechten die je voorgeschoteld krijgt in dit restaurant in Drenthe allemaal zijn voorzien van verse kruiden. Verder is er bij dit specifieke restaurant in Drenthe altijd ruimte voor innovatie. De kaart verandert dan ook en per seizoen heb je te maken met een andere kaart. De gerechten zijn daardoor mooi gelinkt aan het huidige seizoen. Verder is het zo dat de koks altijd kijken wat er mogelijk is. Hiervoor wordt er vaak inspiratie opgedaan over de provinciegrenzen heen. De verschillende streekproducten en streekgerechten worden vervolgens in de eigen keuken van een persoonlijke twist voorzien waardoor het toch weer echte Drentse gerechten worden. Dus als je niet alleen de sfeer wilt proeven van Drenthe, maar toch ook vooral het eten van Drenthe, dan ben je bij Restaurant Streekeigen zeker aan het juiste adres. Je vindt dit restaurant in Drenthe vlak bij Emmen. Mocht je een tafel willen reserveren, dan kun je dat op verschillende manieren doen:

  • Je kunt het telefonisch doen
  • Je kunt terecht op de website van zuiddrenthe.nl
  • Je kunt een mail sturen naar info@zuiddrenthe.nl

Combineer een hotel met een bezoek aan het restaurant in Drenthe

Als je van plan bent om een tripje naar Drenthe te organiseren, dan kun je via zuiddrenthe.nl gelijk alles reserveren. Je kunt op deze site bijvoorbeeld een mooi hotel boeken en je kunt ook gelijk reserveren voor het restaurant in Drenthe. Mocht je even willen ontspannen, dan zijn er verschillende wellness opties. Tevens vind je in Drenthe mooie golfbanen, dus als je van golven houdt, dan kun je dat ook meteen regelen via de website. Natuurlijk heeft Drenthe schitterende natuur. Dus neem altijd even de tijd om de omgeving te bekijken. Je kunt er in ieder geval heerlijk tot rust komen.

Kom ook eens langs op Facebook

Via de website van Zuid Drenthe kun je ook toegang vinden tot de Facebook pagina. Dit is natuurlijk leuk, want daar kun je meer foto’s bekijken waardoor je een goede indruk krijgt van wat je te wachten staat. Op de Facebook pagina kunnen mensen ook berichtjes achter laten, dus het is ook een goed middel om te lezen hoe andere mensen hun tijd in Drenthe hebben ervaren.