Letselschade: wat is het?

juristenkantoor - letselschade

Als jij door een ongeval te maken krijgt met schade aan je lichaam, dan is er sprake van letselschade. Dit kan op verschillende manieren ontstaan, namelijk door:

  • een verkeersongeval
  • een bedrijfsongeval
  • een ongeval met een dier
  • een gebrekkig product

Voor de meeste mensen is vooral de eerste variant bekend. Je wordt bijvoorbeeld aangereden door een ander en je houdt hieraan lichamelijke klachten over. Dit kan zijn terwijl je loopt of fietst, maar ook terwijl jij zelf auto rijdt. Dit wordt dan onder letselschade geschaard. Maar zoals je hierboven kunt zien zijn er meer oorzaken die hieraan ten grondslag kunnen liggen. Het kan zijn dat jij op de bedrijfsvloer een ongeluk krijgt, door toedoen van een collega of door gebrekkige apparatuur. Een machine werkt bijvoorbeeld niet naar behoren door te weinig onderhoud. Een ander voorbeeld is dat je op straat gebeten worden door de hond van een ander. Ook kan het gebeuren dat je een artikel hebt gekocht dat een productiefout heeft, waardoor jij lichamelijke schade oploopt. Dit zijn allemaal voorbeelden van gevallen waarbij je letselschade hebt opgelopen zonder dat dit jouw schuld was. Hiervoor kun je recht hebben op een financiële schadevergoeding.

Letselschade wordt vergoed

Letselschade heeft vaak verschillende vervelende consequenties. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de lichamelijke problemen. Je kunt een tijdje uit de roulatie zijn, maar je kunt ook blijvende klachten aan het ongeval overhouden. Daarbij kunnen er psychische klachten om de hoek komen kijken, bijvoorbeeld een angst voor honden of angst om nog weer de straat op te gaan. Of het moeten leren omgaan met het feit dat jij lichamelijk niet meer kunt doen wat jij altijd kon. Dit moet zeker niet onderschat worden. Maar letselschade kan ook tot grote financiële problemen leiden, bijvoorbeeld doordat jij je werk niet meer kunt doen en je arbeidsongeschikt wordt verklaard. Of omdat je ondernemer bent en nu een aantal weken of maanden niet kunt werken. Of jouw huis moet aangepast worden vanwege het letsel dat jij hebt opgelopen. Om nog maar te zwijgen over de medische kosten. Heb jij geen aanvullende verzekering, dan wordt lang niet alles vergoed en niet iedereen is in staat om dan zelf de rekeningen maar te betalen. Het mag dus duidelijk zijn dat letselschade grote gevolgen kan hebben voor lichaam en geest, maar ook voor de portemonnee. Dat laatste kan echter opgelost worden door de financiële vergoeding waar jij recht op hebt.

Gratis bijstand door advocaat

Het regelen van de financiële genoegdoening voor letselschade kan een lastige klus zijn. Gelukkig kan een advocaat hier bij helpen. Wat veel mensen niet weten is dat zij recht hebben op kosteloze rechtsbijstand als zij slachtoffer zijn geworden van een ongeluk waar zij zelf geen schuld aan hadden. Voor dergelijke gratis bijstand kun je bijvoorbeeld terecht bij de specialisten van Juristenkantoor. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en kunnen jou zeker helpen. Je kunt altijd gratis jouw situatie aan hen voorleggen en zij gaan dan voor je na of jij recht hebt op kosteloze rechtsbijstand. Is dit het geval, dan nemen zij contact op met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval en zij zullen de financiële vergoeding voor de letselschade met hen regelen. Hier heb je dan zelf helemaal geen omkijken meer naar. Zij stellen de ander aansprakelijk, berekenen de schade die je hebt geleden en dienen een claim in. Zo kun jij je richten op je herstel en het weer in goede banen brengen van je leven. Heb jij letselschade door een ongeval? Neem dan zeker contact op met Juristenkantoor om te kijken of zij je kunnen helpen met de schadeclaim!