Linkbuilden om je positie in zoekresultaten te verhogen

Ben jij teleurgesteld over hoe laag jouw site staat in Google? Dan is het aan te raden om eens te overwegen aan de slag te gaan met linkbuilden. Mensen hebben vaak weinig weet van wat je zelf kunt doen om de score in de zoekresultaten te beïnvloeden. Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken. Zo kun je de teksten op jouw site herschrijven met de principes van SEO in je achterhoofd. Je kunt ook de kwaliteit van de pagina verbeteren. Of je kunt kiezen voor het inzetten van linkbuilden. Allemaal manieren om ervoor te zorgen dat jouw site beter scoort in de zoekresultaten en klanten jou beter kunnen vinden. Een goede vindbaarheid is erg belangrijk als jij via internet een hogere omzet wilt behalen en het is dus zeker belangrijk om daar ook aandacht aan te besteden. Hoe hoger jouw website staat, hoe groter de kans is dat mensen hier op terecht komen, aangezien bijna iedereen altijd alleen maar de bovenste zoekresultaten aanklikt en niet doorbladert naar de volgende pagina’s met resultaten. Zet dus zeker linkbuilden in om ervoor te zorgen dat jij hoger scoort en je zult al snel merken dat dit invloed heeft op jouw verkoopcijfers.

Hoe werkt linkbuilden?

Als je bezig gaat met linkbuilden, wat wordt er dan precies gedaan? In feite geeft het woord zelf al het belangrijkste aan, namelijk dat er gebouwd wordt met behulp van links. Een van de manieren waarop Google een score toekent aan websites, is aan de hand van het aantal keren dat andere sites naar deze pagina verwijzen. Hoe vaker een ander jouw site vermeldt met een zogenaamde backlink, hoe gunstiger dat in feite dus is. Betekent dit nu dat jij zomaar zelf aan de slag zou kunnen gaan met linkbuilden? Nee, dat is niet aan te raden, er zitten namelijk nog wel wat haken en ogen aan. Zo is het bijvoorbeeld van belang op wat voor soort websites de backlinks geplaatst worden. Als dit lege pagina’s zijn die enkel als doel hebben om zoveel mogelijk links te verzamelen, dan zal dit niet effectief zijn. Ook jouw website overal in reacties achterlaten is niet meer effectief, terwijl dit in het verleden wel zo was. De pagina’s moeten echt inhoud hebben en van een hoge kwaliteit zijn, wil het linkbuilden echt effect sorteren. Je kunt dus niet zomaar wat gaan doen, daarmee krijg je het niet voor elkaar om een hogere score te behalen.

Kies voor professionals

Sterker nog, ga je zomaar aan de slag en plaats je links op inhoudloze of slechte sites, dan zal het linkbuilden zelfs een negatief effect kunnen hebben. Zoekmachines zijn namelijk niet dom en pikken op dat je hiermee bezig bent. Zij kunnen dit dan zien als spam en er zelfs voor zorgen dat jij een lagere score toegekend krijgt. Daarom is het zeker aan te raden om je eerst goed in te lezen in wat de beste aanpak van linkbuilden nu is, bijvoorbeeld op de website van VistaFiles. Lijkt het jou te ingewikkeld om hier zelf mee aan de slag te gaan, dan kun je hier ook nog altijd een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelen. Bij VistaFiles vind je hiervoor tips. Je vindt bij hen bovendien niet alleen maar informatie en tips met betrekking tot linkbuilding, maar ook tot bijvoorbeeld:

  • search engine optimization
  • 3d printing
  • webdevelopment
  • software producten

Als jij meer wilt weten over zaken die te maken hebben met computers en met het verbeteren van websites, dan is VistaFiles dus het juiste adres. En ook als je met linkbuilden aan de slag wilt gaan, zit je hier helemaal goed.