Monumentenmakelaar inschakelen

Heb jij wel eens gehoord van een monumentenmakelaar? Dit is een makelaar die jij in kunt schakelen op het moment dat jij ervoor kiest om een monumentaal pand aan te schaffen. Natuurlijk is het altijd raadzaam om een makelaarskantoor in de arm te nemen wanneer jij een huis kopen wilt. Het gaat hier immers over grote bedragen en over aankopen die je niet zomaar eventjes doet. Je doet ze voor de lange termijn en je sluit er vaak een flinke hypotheek voor af. Dan wil je ook zeker weten dat je een goede keus maakt. Met de hulp van een monumentenmakelaar zal dit zeker lukken als jij een oudere woning zoekt. Sommige mensen geven de voorkeur aan de frisheid en strakheid van nieuwe woningen, maar anderen kiezen liever voor oud. Zij vinden dat dit meer charme heeft, zij houden van de geschiedenis die het pand uitstraalt en vinden het fijn om hier zelf ook een deeltje van te worden. Zij zoeken een woning waar unieke originele elementen in te vinden zijn, zoals een mooi raampje van glas-in-lood of een stijlvolle erker. Wil jij ook graag een dergelijk huis vinden, dan doe je er goed aan om een monumentenmakelaar in te schakelen!

Monumentenmakelaar beschikt over specialistische kennis

Waarom moet je nu een echte monumentenmakelaar inschakelen? Waarom niet gewoon kiezen voor een standaard makelaarskantoor? Dat heeft te maken met het feit dat gewone makelaardijen eigenlijk zelden te maken krijgen met de aan- en verkoop van monumenten. Zij hebben hierdoor ook niet zo heel veel kennis op dit gebied. Dit in tegenstelling tot makelaars die zich hier juist in gespecialiseerd hebben. Zij weten bijvoorbeeld als geen ander wat een reële prijs is om te bieden, iets wat jij zelf maar lastig kunt bepalen omdat er zo weinig te vergelijken valt. Je kunt een nieuwbouwpand immers niet met een monument vergelijken. Een monumentenmakelaar heeft kennis van deze specifieke markt en kan daardoor juist als geen ander dergelijke gebouwen taxeren. Een andere reden om hen in te schakelen is dat zij de nodige bouwkundige kennis hebben. Zij kunnen voor jou zien wat de staat van het huis is, hoeveel er aan moet gebeuren om het in een goede staat te brengen. Zo kunnen zij jou ook meteen een inschattig van bijkomende bouwkosten geven. En ervoor zorgen dat jij niet een kat in de zak koopt. Daarom is een specialistische monumentenmakelaar inschakelen zo ontzettend belangrijk.

Welke makelaar kies jij?

Maar een puntje is dan natuurlijk wel dat het nog niet zo eenvoudig is om een echte monumentenmakelaar te vinden, deze zijn immers maar dun gezaaid. Wil jij een echte specialist op dit gebied in de arm nemen, dan moet je bij Hofstaete Makelaardij zijn! Zij hebben al vele jaren ervaring op dit gebied en je kunt daardoor ook echt op hun expertise vertrouwen. Zij kunnen jou bovendien ook met veel verschillende zaken van dienst zijn, namelijk:

  • koop of verkoop van een pand
  • taxatie van gebouwen
  • uitvoeren van contra-expertise
  • begeleiden van bouwaanvragen
  • financiële overheidssteun voor monumenten

Ook weten zij heel veel over de fiscale aspecten met betrekking tot monumentale gebouwen, voor de belasting werkt dit namelijk soms anders dan bij een nieuw huis. Om al deze redenen is het inschakelen van een monumentenmakelaar dus echt wel een aanrader, zelf heb je van al deze zaken immers geen verstand en het zou je heel veel tijd en moeite kosten om dit allemaal uit te zoeken. Voor deze makelaars is het juist gesneden koek, het is voor hen dagelijkse kost. Zoek jij naar een mooie monumentale woning? Dan is Hofstaete Makelaardij o.z. dus de monumentenmakelaar om in te schakelen! Lees meer…