MRI scan laten doen

Privatescan - MRI ScanEen MRI scan kan een nauwkeurige weergave geven van uw binnenste. De letters ‘MRI’ staan voor Magnetic Resonance Imaging. Een MRI scan kan bepaalde delen van het lichaam in beeld brengen en dat geeft de arts de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de fysieke gesteldheid van de patiënt op dat moment. Uw hersenen, spieren, pezen, organen en gewrichten kunnen met behulp van de MRI scan goed worden bekeken. Vroeger werd er in plaats van een MRI scan ook wel een ‘nmr scan’ gedaan maar deze scan nam meer risico’s met zich mee en de ontwikkelingen op het gebied van de scans zijn de afgelopen jaren snel gegaan. Met onze technieken kunnen we tegenwoordig veel meer inzicht krijgen in de functies van het lichaam en dat is ontzettend belangrijk als u graag wilt weten hoe uw lichaam er aan toe is en of er dingen zijn die moeten worden aangepakt of behandeld. Natuurlijk hoopt u altijd op goed nieuws, maar soms krijgt u dat niet en blijkt uit een preventief onderzoek dat er iets niet in orde is. Het is dan heel erg belangrijk om actie te ondernemen en met een MRI scan heeft u de tools om die actie te ondernemen en de juiste keuzes te maken. Een MRI scan wordt gemaakt met behulp van magneten en radiogolven. Een computer zet de signalen om in beelden. De beelden kunnen makkelijk worden afgelezen. Er wordt wel eens gezegd dat de scan als het ware plakjes van uw lichaam maakt. De MRI scan geeft een heel duidelijk beeld van uw lichaam en de staat van uw gezondheid. U kunt een onderzoek laten doen wanneer u:

  • graag wilt weten hoe het staat met u gezondheid
  • preventief onderzoek is belangrijk voor uw gemoedsrust
  • u wilt gebruik maken van de beste technieken
  • u wilt geholpen worden door de beste artsen
  • u vindt investeren in uw lichaam ontzettend belangrijk

MRI scan voor iedereen

Wanneer u bij ons een apart onderzoek laat doen, dan maken wij vaak gebruik van deze techniek. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor het laten doen van een private scan of een total body scan, dan kunt u op onze website even rustig kijken wat de onderzoeken zijn die wij kunnen uitvoeren en hoe dat in zijn werk gaat. Wij bieden een compleet pakket aan en wij vinden het ontzettend belangrijk dat we dit aan kunnen bieden. De prijzen voor een total body scan liggen uiteraard hoger dan de prijzen voor een aparte scan. De aparte onderzoeken zijn meer gericht op een bepaald onderdeel van het lichaam. Wanneer u bij ons een volledig onderzoek laat doen, dan vragen wij u altijd om nuchter aan te komen in de kliniek. Wanneer u alleen een MRI scan laat doen, dan is het niet nodig om niets te eten van te voren maar in de voorbespreking met de arts zullen we altijd even nakijken wat de mogelijkheden zijn en welke maatregelen u van te voren moet nemen. Tijdens het maken van de scan mag er geen metaal aanwezig zijn, dus u dient er op te letten dat u al uw sieraden, haarspelden en dergelijke afdoet. Kiest u voor een MRI scan van de hersenen, dan benadrukken wij ook altijd dat u geen make-up moet dragen. In make-up kunnen namelijk stoffen zitten die het onderzoek hinderen en dat moet uiteraard voorkomen worden. Om alle risico’s te vermijden vertellen wij u dan ook altijd wat de mogelijkheden zijn en wat wel en wat niet goed is om te doen. Maak een afspraak of neem contact op met een van onze medewerkers. Voor een private scan kunt u altijd al binnen twee dagen terecht in een van onze klinieken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat mensen niet hoeven te wachten. Kiezen voor het laten uitvoeren van een onderzoek is een hele bewuste keuze die er voor kan zorgen dat u problemen voorkomt en dat ziektes voorkomen worden. Een MRI scan voeren wij graag voor u uit om u meer inzicht te bieden in uw fysieke gesteldheid.

Gezond leven

Gezond leven, hoe doet u dat? We kunnen natuurlijk allemaal de gezonde keuze maken. Dat is ontzettend belangrijk om u goed te voelen. Maar natuurlijk is het ook zo dat u nooit volledige controle heeft over uw gezondheid. Het is een fabeltje om te denken dat u controle heeft over uw gezondheid. Een aantal zaken die beslist belangrijk zijn is uw voeding, voldoende slaap en beweging. Deze basiszaken zijn belangrijk en u moet er voldoende aandacht aan besteden op ieder moment. Een MRI scan laten uitvoeren is niet eng of pijnlijk. Mensen die bij ons een MRI scan laten doen vragen van te voren altijd of het onderzoek pijnlijk of eng is en we kunnen u dus vertellen dat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Het onderzoek ziet er als volgt uit. U ligt op een tafel die in een tunnel wordt geschoven. U voelt verder niets van de scan of de golven, wel zult u een bepaald geluid horen. Wij vragen mensen die een scan laten doen altijd om goed stil te liggen. Om de scan goed uit te kunnen voeren is dat namelijk heel erg belangrijk. Een MRI scan neemt een half uur tot drie kwartier tijd in beslag. Hoe lang het onderzoek precies duurt is voor een groot deel afhankelijk van het soort scan dat u laat maken.