Notaris: oprichten bv

In deze serie van functies van de notaris: oprichten bv. Als u een eigen bedrijf wilt oprichten, gaat u dan naar een ervaren notaris. Oprichten bv is namelijk niet zo simpel als dat het lijkt. Bij een dergelijke expert weten de mensen altijd wel hun firma van de grond te krijgen, maar dat komt omdat ze gebruik maken van de kennis van een notaris. Oprichten bv is namelijk een vak apart, waarbij rekening gehouden moet worden met vele verschillende zaken. Lees hieronder verder over de kunde van een notaris: oprichten bv is deze keer aan de beurt!

De kundige notaris: oprichten bv als vak

De notaris is een belangrijk man in de bedrijvenwereld. De kunde wat betreft regelgeving en handtekeningen is de wereld van de notaris. Oprichten bv is een van zijn specialiteiten. Er zijn een heel aantal stappen die ondernomen moeten worden, om als onderneming van de grond te komen. En het bv-stempeltje is daarin een belangrijke eerste stap. En wie weet hoe u die eerste stap gaat zetten? De notaris! Oprichten bv is bij hem in goede handen, dus op naar deze pro, met de beëdigde handtekening. Wat je voor deze man nodig hebt, is een verklaring van geen bezwaar. Echter dit is sinds 2011 geen verplichting meer, aangezien dit doorlopend in de gaten wordt gehouden. Een verklaring van geen bezwaar is een soort van veiligheidsonderzoek dat je een persoon kunt geven wanneer hij of zij in aanmerking komt voor een functie waarvoor vertrouwen nodig is. Dit is bij een besloten vennootschap natuurlijk het geval aangezien er dan een rechtspersoon opgericht wordt. Wat betreft de notaris: oprichten bv is een zaak die streeft naar het oprichten van een besloten vennootschap, waar de afkorting bv voor staat. Het is voluit een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, wat vroeger ook in de afkorting verwerkt werd. Tegenwoordig niet meer, want twee letters zijn korter dan vier letters, en dus kan de gemiddelde Nederlander dat beter onthouden. Dit is fijn, aangezien veel bedrijven in Nederland bestaan uit gemiddelde Nederlanders, mensen met een baan (in het bv dus) en daarnaast ook vaak met een gezin, een auto en een huis. Aan dit huis kleeft soms een hypotheek, misschien wel twee als het een beetje tegen zin. Een auto van het werk waarschijnlijk niet, maar wel een eigen auto, als de zaak een beetje loopt misschien zelfs wel twee. Eentje voor de werkende man of vrouw en eentje voor de huisman of –vrouw. De kleinste auto is dan voor het huiselijke type, aangezien die ermee op en neer van supermarkt naar huis en van huis naar schoenenwinkel, etc. U snapt het verschil. Waarom gaan we zo diep in op dit huiselijke aspect van de firma? Om tot de huiselijke aard van deze hele zaak te komen. Er is een reden dat dit geregeld wordt door een notaris: oprichten bv is vaak heel persoonlijk en draait om echte mensenlevens. Er mag dan misschien een rechtspersoon aan vast kleven, maar de uiteindelijke oprichting van het bedrijfje is door mensen, van vlees en bloed, met een kloppend hard en zweterige handen van de stress.

De notaris helpt

Om deze mensen, deze gemiddelde Nederlanders, een handje te helpen, is deze man onontbeerlijk. De notaris: oprichten bv doet hij in een handomdraai! Een echte vakman kunnen we hem wel noemen. Vaak zetelen ze in een prachtig kantoor. Het gaat hem voor de wind, deze weldoener. Maar dat mag ook wel. Wie goed doet, die goed ontmoet, zo luid de spreuk. En deze man, die doet goed! Een notaris, oprichten bv is onderdeel van zijn vak, hij geniet er van. Hij staat er mee op, hij gaat ermee naar bed. Hij denkt er de hele dag en nacht aan. Hoe die gemiddelde Nederlander een goede start te geven in het handelsleven, in de ondernemende wereld? Hij weet raad als notaris: oprichten bv is de beste start die een Nederlander zich kan wensen. Echter dan dienen ze wel goed ingelicht te worden. Er spelen namelijk een heleboel aspecten mee, wat betreft de bv’s. Denk bijvoorbeeld aan de onderstaande zaken.

  • Aansprakelijkheid: dat blijft belangrijk!
  • De oprichting: daar waar we het dit artikel over hebben.
  • Fiscaal: denk bijvoorbeeld aan belasting.
  • Inbreng: dit hoeft niet meer met bankverklaring.
  • De rechtsvormen.

Dit zijn allemaal elementen waar een bv-er mee in aanraking zal komen als de handtekening eenmaal gezet is. Het jammere is dan dat hij niet meer geïnformeerd wordt door de notaris. Oprichten BV is zijn taak, daarna is de ondernemer vrij: hij mag vliegen, hij mag op eigen benen staan, hij moet zijn eigen lasten dragen en hij dient zijn eigen broek omhoog te houden. Met grote rechten komen ook grote plichten en daar dient de toekomstige bedrijfsman rekening mee te houden. Informeer daarover vroegtijdig bij de notaris. Oprichten bv is niet niets en laat u daarom dus doordrenken met alle informatie, die een notaris, maar ook een boekhouder of misschien zelfs wel een advocaat u kan geven. Er spelen een hoop regeltjes en die moet u allemaal wel kunnen toepassen in het werkveld waarin u werkzaam bent. Wees hier op bedacht en vraag dus alvast de notaris: bv oprichten, wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Hij kan u een hoop informatie meegeven in de vorm van folders en websites. Maar daar dankbaar en zorgvuldig gebruik van en laat uw bv floreren!