Professionele ontwikkelassessment

Heeft u een bedrijf met veel personeel? Dan weet u als geen ander hoe lastig het is om goede contacten te onderhouden. U ziet sommige medewerkers mogelijk slechts een paar keer per week, hoe weet u dan of zij stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling? Een ontwikkelassessment van Slikboer laat een medewerker direct zien op welk niveau hij of zij presteert. Zo krijgen zij inzicht in de sterke punten van hun afdeling, maar wordt ook bekend waar men nog stappen kan maken. Een ontwikkelassessment kan ook worden gezien als een nulmeting. U laat de test uitvoeren op het moment dat u iemand aanneemt en weet dan na verloop van tijd hoe de nieuwe aanwinst zich ontwikkeld binnen het bedrijf. Slikboer helpt u graag bij het opzetten van een gedegen ontwikkelassessment. Het bedrijf heeft verschillende onderzoeksmethodes tot haar beschikking:

  • Interviews met psychologen
  • Vragenlijsten met betrekking tot de persoonlijkheid
  • Motivatietesten
  • Belangstellingstesten
  • Simulatieoefeningen

In een diepte-interview probeert een psycholoog tot de kern te komen. Daarbij wordt met name gekeken naar de intrinsieke motivatie van de werknemer: wat drijft het gedrag op de werkvloer? De competenties van de werknemer komen een voor een boven tafel. Het is gebruikelijk dat twee interviews worden afgenomen. Op die manier kunnen antwoorden met elkaar worden vergeleken. Naast interviews is het ook mogelijk verschillende testen af te nemen. Belangrijk daarmee is de persoonlijkheid van de medewerker. Daar wordt specifiek op doorgevraagd. Hierdoor ontstaat een beter zicht op de rol die de werknemer binnen het team op zich neemt. Ook belangstellingstesten en motivatietesten komen aan de orde. Tot slot krijgt de ondervraagde te maken met een aantal praktijksituaties. Deze worden uiteraard aangepast op de situatie op de afdeling. De medewerker krijgt te maken met een aantal standaardsituaties, of juist met een uniek probleem waar creativiteit bij komt kijken. De manier waarop hiermee om wordt omgegaan wordt meegenomen in de resultaten.

Ontwikkelassessment: een kans op groei

Veel medewerkers zijn terughoudend als het gaat om een ontwikkelassessment. Ze denken dat ze beoordeeld worden om te kijken of ze wel voldoende presteren. Weerstand tegen een assessment neemt dan toe, omdat ze denken dat hun baan op het spel staat. Bij een ontwikkelassessment wordt inderdaad gekeken naar competenties, maar daar is niet alles mee gezegd. Een ontwikkelassessment hoeft zich namelijk helemaal niet te richten op verbetering; de resultaten kunnen ook groeimogelijkheden aan het licht brengen. Een medewerker die boven zijn of haar niveau presteert, heeft de kans meer van zichzelf te laten zien. Hierdoor neemt de kans op een mooie promotie toe, omdat de manager precies weet wie in aanmerking komt voor een betere positie. Het komt ook voor dat een medewerker zelf een ontwikkelassessment start om het eigen functioneren onder de loep te nemen. Dat kan enkel worden aangemoedigd, omdat hier gezocht wordt naar verbetering van de eigen werkzaamheden. Op https://slikboer.nl/ontwikkelassessment/ krijgt u meer informatie over beide vormen van assessment.

Verdiepend gesprek

Aan de hand van de resultaten is in veel gevallen een verdiepend gesprek op zijn plaats. Daardoor krijgt de medewerker meer inzicht in het functioneren. Sterke en zwakke punten komen aan bod. Hierbij wordt advies gegeven hoe de onvoldoende ontwikkelende competenties verbeterd kunnen worden. Ook wordt gekeken hoe sterke punten maximaal benut kunnen worden. Dit verdiepende gesprek komt tot de kern van de zaak en is daarmee erg belangrijk. Het wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Voor meer informatie over de ontwikkelassessment van Slikboer surft u naar bovenstaande site. Heeft u vragen over het programma, dan kunt u deze gerust stellen. Via het contactformulier neemt u snel en moeiteloos contact op.

Lees meer…