Q consult

Q-Consult Progress Partners - Bedrijfskundig adviesbureau

Ontwikkeling is ook voor bedrijven essentieel om op de juiste koers te blijven. Q Consult Progress Partners is een goede partij om uw bedrijf op rit te houden. Wanneer ingrijpende veranderingen noodzakelijk zijn, dan kunnen zij dit proces begeleiden. Ze zijn ook in te zetten voor verbeteringen binnen de organisatie. Ook als er geen grote wijzigingen plaatsvinden, kan het geen kwaad om de huidige stand van zaken onder de loep te nemen. Zo kan het geen kwaad om de huidige processen en samenwerkingen te evalueren. Wellicht opent het de ogen voordat grote veranderingen hierom vragen. Meerdere organisaties uit verschillende branches gingen u al voor. Denk hierbij aan bedrijven uit de procesindustrie, manufacturing, infra, bouw en schadeverzekeringen. Hoewel q consult veel samenwerkt met dergelijke organisaties, staan zij er zeker open voor ook andere bedrijven bij te staan. Op hun website qcpp.nl staat hun dienstverlening beschreven, waar zij dit hebben uitgevoerd en voor welke onderdelen q consult in te zetten is.

Vooruitgang met Q consult

Het merendeel van de organisaties die met Q consult in zee gaan hebben in hun bedrijfsvoering te maken met processen en kwaliteitseisen. Dit zijn onderwerpen waar q consult het bedrijf in kan helpen ontwikkelen. Hieronder vallen de volgende onderdelen:

  • Agile en scrum
  • Strategy deployment
  • Procesoptimalisatie
  • Verandermanagement
  • Effectieve samenwerking

Wanneer in een bedrijf veel multidisciplinaire teams werken om een proces, dienst of product te creëren, dan wordt hiervoor Agile en scrum vaak bij geraadpleegd. Het zijn methodieken waarin een manier van samenwerken is gestructureerd. De methodieken bevatten veel toepassingen die nuttig en effectief kunnen zijn, maar deze moeten dan wel op de juiste wijze toegepast worden. De betreffende coach van q consult beschikt over veel kennis van deze methodieken en kan een groep mensen aanwijzingen geven hoe zij deze het beste in hun werk kunnen toepassen. Uiteindelijk draait het allemaal om een optimale samenwerking. Hiervoor is vertrouwen binnen een groep mensen noodzakelijk en een goede werksfeer is daarbij een goed begin. Binnen afdeling is deze meestal wel aanwezig, tussen afdelingen kan het vertrouwen minder zijn. Om deze brug te maken, kan q consult ingeschakeld worden. Dit wordt gedaan aan de hand van trainingen en teambuilding-oefeningen. Denk hierbij aan zowel de incompany als de open trainingen waar uw werknemers aan kunnen deelnemen. Het is ook mogelijk met behulp van q consult de processen onder de loep te nemen aan de hand van procesoptimalisatie. Hierbij wordt voornamelijk gewerkt met het lean principe. Hier heeft het voorkomen en elimineren van verspilling een grote rol. Dit kan voor een organisatie van groot belang zijn. Door processen efficiënter in te richter, zullen deze ook weer sneller worden, wat uw positie ten opzichte van de klant en concurrentie verbeterd.

Efficiënte processen en samenwerking

Zet vooruitgang met behulp van q consult op de kaart voor uw organisatie. Kunt u uw bedrijf niet direct herkennen in de activiteiten van q consult, maar wilt u wel gebruik maken van de service? Aarzel dan niet hierover contact met ze op te nemen. Wellicht dat een van de consultants wel een goede opening vindt om een training te geven voor uw organisatie. Wacht echter niet te lang met dergelijke trainingen. Het is een andere manier van investeren in uw bedrijf. Door processen en samenwerkingen te verbeteren, zullen uw medewerkers met meer plezier en geruststelling naar hun werk gaan. Bent u benieuwd geworden naar de dienstverlening van q consult? Lees dan verder op hun website qcpp.nl voor meer informatie over de werkwijze van de consultants en de trainingen die al veel organisaties richting het succes hebben geholpen. Lees meer…