Vind een spreker

Een spreker kan uw evenement tot een enorm succes maken. Als u de juiste spreker weet te vinden voor bijvoorbeeld uw congres of cursusdag, zult u veel positieve reacties krijgen. Het kan echter lastig zijn de juiste spreker te vinden. Gelukkig kan Persona Grata u hierbij helpen. Veel verschillende sprekers hebben zich met Persona Grata verbonden. Door dit grote netwerk kan Persona Grata voor elke evenement een geschikte en inspirerende spreker voor u vinden. Voor vele onderwerpen hebben zij mensen beschikbaar die kunnen spreken vanuit allerlei verschillende invalshoeken. Waar sommige evenementen om iemand vragen met veel kennis over het onderwerp, vragen andere bijeenkomsten om bijvoorbeeld ervaringsdeskundigen. Persona Grata kan u op dit gebied advies geven en u in contact brengen met de spreker die bij uw evenement past. Om u een indruk te geven van de grote variëteit aan mogelijkheden, zullen we nu bij een aantal verschillende onderwerpen een spreker noemen.

Een spreker van Persona Grata

Sprekers bij verschillende onderwerpen waar Persona Grata contact mee heeft en die u via het bedrijf kunt boeken zijn:

  • Zoekt u een spreker op het gebied van duurzaamheid? Femke Halsema heeft bijvoorbeeld veel kennis over dit onderwerp. Ze heeft zich natuurlijk in de Tweede Kamer, als fractievoorzitter van GroenLinks, vele jaren ingezet om Nederland duurzamer te maken. Nu heeft ze een carrière opgebouwd buiten de politiek, maar Halsema heeft haar kennis over duurzaamheid nog verder uitgebreid. Ze heeft echter ook kennis van zaken over bijvoorbeeld economie en sociale media. Kijk voor een compleet overzicht van de onderwerpen waar Halsema over kan spreken op de website van Persona Grata.
  • Zoekt u een spreker op het gebied van financiën? Dan bent u bij Roland Koopman aan het juiste adres. Hij is presentator bij RTL Z Nieuws, waar natuurlijk financiële zaken besproken worden, en zo werkt Koopman elke dag aan het bovenhalen van financiële nieuwtjes, maar doet hij ook elke dag nieuwe kennis op. Koopman weet een financieel onderwerp voor elk publiek interessant te maken.
  • Zoekt u een spreker op het gebied van voetbal en sport? Jan Mulder kan dan op uw evenement spreken. Mulder had vroeger een succesvolle carrière als voetballer, maar is nu vaak op televisie te zien. Zo zit hij bijvoorbeeld vaak bij Mathijs van Nieuwkerk aan tafel in De Wereld Draait Door. Hier geeft hij zijn mening op allerlei gebieden, van sport tot politiek. Ook is hij vaak te zien in het NOS-programma Studio Voetbal, waar hij als voetbalanalist optreedt. Mulder weet serieuze onderwerpen vaak met humor te brengen, waardoor hij een geschikt spreker is voor uw bijeenkomst.
  • Zoekt u een spreker die kan vertellen over Indonesië? Dan kan Edwin Mooibroek u van dienst zijn. Mooibroek heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de journalistiek, onder andere als correspondent in Indonesië voor verschillende media. Hij reist nu al meer dan 15 jaar meerdere malen per jaar naar Indonesië en heeft vier jaar in Jakarta gewoond. Mooibroek heeft dus niet alleen veel kennis over Indonesië, maar weet, door zijn ervaring als journalist, deze kennis op een interessante manier over te brengen.
  • Zoekt u een spreker die veel van boeken en literatuur weet? Dan kunt u Wim Brands boeken via Persona Grata. Hij presenteert al vele jaren het televisieprogramma Boeken voor de VPRO. Ook heeft hij zelf een aantal dichtbundels uitgebracht. Hij heeft dus niet alleen veel contact met schrijvers, maar heeft ook zelf ervaring als dichter. Hierdoor kan hij het onderwerp van verschillende kanten belichten.

Zoals u uit bovenstaande opsomming kunt opmaken, zijn er vele mogelijkheden qua sprekers. Er zijn kenners beschikbaar op veel gebieden. Persona Grata kan u helpen de juiste spreker te vinden, die goed past bij uw evenement en bij de beoogde doelgroep.

Naast sprekers kunt u echter ook personen boeken die andere rollen kunnen vervullen op uw evenement. Denk daarbij aan:

  • Dagvoorzitters: zij leiden het gesprek en zorgen dat het in goede banen loopt. Ervaren personen als Ferry Mingelen en Twan Huys kunnen bijvoorbeeld optreden als dagvoorzitter.
  • Presentatoren: zij kunnen de verschillende onderdelen van uw evenement naadloos in elkaar over laten lopen. Voorbeelden van beschikbare presentatoren zijn: Harm Edens en Angela Groothuizen.
  • Intermezzo: na een moeilijk of inspannend onderwerp even tijd inpassen voor ontspanning? Boek dan een intermezzo.
  • Na borrel: het is zonde als de gasten van uw evenement na de laatste activiteit meteen naar huis gestuurd worden. Boek daarom een act in, bijvoorbeeld een muzikant of een cabaretier, die tijdens de na borrel het entertainment kan verzorgen.

U kunt ook bij Persona Grata terecht als u mensen uit een bepaalde regio wilt boeken om te spreken of dagvoorzitter te zijn op uw evenement. Op de website vindt u per regio een overzicht van de mensen die zich aan Persona Grata verbonden hebben.

Neem een kijkje op de website

Op de website van Persona Grata vindt u overzichten van alle mensen die u kunt boeken. Per bovengenoemde categorie zijn er veel verschillende mogelijkheden. Bovendien kunt u ook bij Persona Grata terecht als u hulp nodig heeft met het organiseren van uw evenement. Zij hebben veel ervaring en kunnen vaak precies vertellen welke activiteiten passend zijn. Daarbij kunnen zij u natuurlijk ook adviseren op het gebied van bijvoorbeeld geschikte sprekers en dagvoorzitters. Aarzel daarom niet om contact op te nemen als u vragen heeft of een bepaalde spreker wilt boeken. De contactgegevens vindt u op de website van Persona Grata.