Wel of geen aflossingsvrije hypotheek

rechtopadvies - aflossingsvrije hypotheek

Wanneer je een huis gaat kopen en hiervoor op zoek bent naar een hypotheek, dan zijn er verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Ze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen en het is dus belangrijk om goed te kijken welke soort het beste bij jou past. Dit kan van een heleboel factoren afhangen. Bijvoorbeeld wat jouw persoonlijke voorkeur is, maar ook hoe je financiƫle situatie eruit ziet en hoe jij de toekomst hierin ziet. Het afsluiten van een hypotheek doe je niet zomaar. Want zelfs met een aflossingsvrije hypotheek zul je er uiteindelijk aan moeten geloven dat je deze af zult moeten lossen.

  • Hypotheek aflossen
  • Hypotheek afsluiten
  • Hypotheek meenemen
  • Hypotheek omzetten

Er zijn uiteenlopende gebieden waarop mensen graag meer informatie willen wanneer het op hypotheken aankomt. Hierboven hebben we een aantal dingen opgesomd die voor veel mensen al snel aan de orde komen en waar ze zo hun vragen bij hebben. Het is natuurlijk belangrijk dat je hier goede antwoorden op vindt, zodat je er iets mee kunt doen. Ben je bang dat als je naar een hypotheekadviseur gaat, je geen onpartijdig advies krijgt? Dan kan het een verstandige keuze zijn om informatie in te winnen op de website van Recht op Advies. Op deze website vind je een heleboel artikelen. Bijvoorbeeld of een aflossingsvrije hypotheek afsluiten een goed idee is of dat je beter voor een ander soort hypotheek kan gaan.

De voordelen van een aflossingsvrije hypotheek

Een van de soorten hypotheken waar je voor kunt kiezen is de aflossingsvrije hypotheek. Zoals bij iedere hypotheek heeft dit zo zijn voor en nadelen en daar vertellen we je hier graag meer over. Een aflossingsvrije hypotheek is precies wat de naam al zegt: een hypotheek die je niet hoeft af te lossen. Dat wil zeggen: je betaalt uiteraard de maandelijkse rente, maar je hoeft de hypotheek tijdens de looptijd niet af te lossen. Dit gebeurt aan het einde van die looptijd wanneer je bijvoorbeeld je huis verkoopt of je met spaargeld de aflossingsvrije hypotheek kunt afbetalen. Het is natuurlijk een voordeel dat je niet iedere maand hoeft af te betalen. Dit houdt de maandkosten relatief laag. Het kan echter aan het einde van de looptijd lastig worden wanneer je misschien niet in staat bent om je huis te verkopen of niet voor een hoog genoeg bedrag. Er zit dus ook een risico aan om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Op de website van Recht op Advies lees je hier veel meer informatie over en dan kun je dus voor jezelf bepalen of dit wel of niet de juiste hypotheek voor je is.

Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek

Wil jij een aflossingsvrije hypotheek afsluiten? Dan kan dat uiteraard. Hou er wel rekening mee dat je geen recht hebt op bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek. Dit is alleen het geval als je de hypotheek ook aflost. Bij het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek of wat voor soort hypotheek dan ook, is het altijd verstandig om je hier heel erg goed op in te lezen en zeker te weten dat dit de juiste keuze voor je is. Het hebben van een hypotheek is niet zomaar iets en dat wil je wel op goede gronden baseren. Op de website van Recht op Advies heb je een heel goed punt om te beginnen met het opdoen van de juiste informatie. Zij kunnen je hier heel goed verder helpen. Heb je aanvullende vragen? Vul dan het contactformulier in en zij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Zij kunnen dan alle vragen die je hebt voor je beantwoorden en je de juiste informatie verstrekken.