Welke voordelen heeft een zit-sta werkplek?

Als het aankomt op nieuwe trends in de manier van werken op kantoor, dan zijn er veel nieuwe werkwijzen gekomen en gegaan. Niet alles is altijd even succesvol gebleken, maar er is één trend die wel heel effectief is gebleken en dat is de invoer van de zit-sta werkplek geweest. Een zit-sta werkplek heeft namelijk voordelen voor uw werknemers, maar ook voor uw organisatie. Een zit-sta werkplek zorgt er namelijk voor dat uw medewerkers meer beweging hebben. Ze kunnen zelf de keuze maken om zittend te werken, maar ook om staand te werken. Hierdoor wordt meer afwisseling geboden in de werkhouding en dit heeft positieve gevolgen voor de gezondheid voor uw werknemer. Staand werken zorgt namelijk voor een meer actieve houding en dit stimuleert onder andere:

  • De doorbloeding van het lichaam
  • Gebruik van meer en verschillende spieren
  • Meer hersenactiviteit en dus meer focus

Het zorgt er dan ook voor dat uw medewerkers actiever werken en meer focus hebben voor datgene dat ze aan het doen zijn. Dit is natuurlijk in het voordeel voor uw organisatie, want wanneer uw medewerkers een zit-sta werkplek hebben zullen ze ook eerder geneigd zijn om even van hun plek weg te lopen om te overleggen met een andere medewerker. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die staand werken sneller even naar een collega lopen om iets te vragen, dan wanneer men zit te werken. Juist door de keuze te bieden tussen zittend werken en staand werken met een zit-sta werkplek kunnen uw medewerkers zelf bepalen hoe zij aan hun bureau werkzaam zijn.

Een zit-sta werkplek integreren op uw werkvloer

Wanneer u erover denkt om de zit-sta werkplek op uw werkvloer te integreren kunt u het beste contact opnemen met shiraz Office Furniture. Dit is een specialist in verschillende soorten kantoormeubilair en hier worden onder andere ook zit-sta werkplekken verkocht. Op www.shiraz.nl vindt u verschillende voorbeelden van de zit-sta werkplek en leest u meer over het gebruik ervan op de werkvloer en de verschillende voordelen die het u en uw medewerkers biedt. shiraz Office Furniture denkt daarnaast graag met u mee over de toepassing van de zit-sta werkplek bij u op kantoor. U zult merken dat het een goed en gezond alternatief is voor reguliere bureaus die als werkplek van uw medewerkers dienen. Het creëren van een zit-sta werkplek hoeft daarnaast niet meer te kosten dan een normale werkplek. Er zijn vele verschillende mogelijkheden en shiraz denkt daarbij zeer graag met u mee.

Meer dan gezondheid en productiviteit

Wat belangrijk is om in ogenschouw te nemen, is dat het bieden van een keuze over het algemeen bevorderend werkt in uw medewerkerstevredenheid. Medewerkers hebben vaak een mening zonder deze direct te uiten. Ze doen het over het algemeen dan ook met wat ze krijgen aangeboden van hun werkgever. Wanneer u echter uw medewerkers de mogelijkheid biedt om te kiezen tussen zittend of staand werken, kunnen zij zelf bepalen wanneer en hoe vaak zij hiervan gebruik zullen maken. Het zorgt ervoor dat uw medewerkers een positieve en actieve houding hebben op de werkplek. Er zal meer samenwerking ontstaan en er zal meer overleg plaatsvinden op de werkvloer, wat de efficiëntie en creativiteit ten goede komt. Vraagt u daarom gerust naar de mogelijkheden van de zit-sta werkplekken en de voordelen die dit voor uw organisatie kan bieden. Uw medewerkers zullen u dankbaar zijn dat ze de keuze krijgen om op verschillende manieren te werken en een tevreden medewerker is over het algemeen ook een gedreven medewerker. U ziet, het mes snijdt aan twee kanten. Ontdek het daarom zelf en verken deze manier van werken samen met shiraz Office Furniture.

Lees meer…