Wil jij je CIS-registratie verwijderen? 

Het zal je maar gebeuren; je doet een claim bij je verzekeraar en je verzekeraar bepaalt dat deze onterecht is. Hij beschuldigt je van verzekeringsfraude en je wordt op een zwarte lijst voor verzekeraars gezet. Je kunt geen nieuwe verzekeringen meer afsluiten en de verzekeraars die je niet weigeren, willen je alleen nog maar verzekeren tegen torenhoge premies. Wanneer je door je verzekeraar beticht wordt van verzekeringsfraude, kan deze bepalen dat je een CIS-registratie krijgt. Het Extern Verwijzingsregister van de stichting CIS is in feite een zwarte lijst voor verzekeraars. Sta je op deze lijst, betekent het dus dat je verzekeringsfraude hebt gepleegd en je voor verzekeraars dus niet meer te vertrouwen bent. Dat is op zichzelf natuurlijk al erg vervelend, maar nog meer wanneer je helemaal geen fraude hebt gepleegd. In zulke gevallen kun je je CIS-registratie verwijderen en je naam van de zwarte lijst af halen. Je CIS-registratie verwijderen doe je echter niet zomaar. Er moet namelijk enerzijds voldoende bewijs zijn dat jij geen fraude hebt gepleegd. 

Laat je CIS-registratie verwijderen met de hulp van Advocatenkantoor Phea 

Sta je op de zwarte lijst van verzekeraars en wil jij je CIS-registratie verwijderen? Dan is het als eerste belangrijk dat je een goede advocaat in de arm neemt. Kies in dit geval voor Advocatenkantoor Phea. Advocatenkantoor Phea is gespecialiseerd in het verzekeringsrecht en heeft al meerdere clienten geholpen met het verwijderen van hun naam uit het Extern Verwijzingsregister. Je CIS-registratie verwijderen kan een lang en ingewikkeld proces zijn, maar is zeker geen klus die niet geklaard kan worden. Een verzekeraar mag jouw naam namelijk niet zomaar op de zwarte lijst zetten. De verzekeraar moet aan verschillende eisen voldoen om dit te mogen bewerkstelligen. Er moet ten eerste namelijk sprake zijn van vaststaande verzekeringsfraude. Dit houdt in dat de verzekeraar moet kunnen bewijzen dat jij ook daadwerkelijk verzekeringsfraude hebt gepleegd. De verzekeraar moet uitgebreid onderzoek doen om te kunnen bewijzen dat jij de verzekeraar opzettelijk om de tuin hebt geleid. Daarnaast is het ook belangrijk om het proportionaliteitsbeginsel in acht te nemen. Een verzekeraar kan misschien wel gelijk hebben in het feit dat iemand opzettelijk verzekeringsfraude heeft gepleegd, maar moet er bij het registreren wel een afweging maken tussen de nadelige gevolgen voor de verzekerde en het belang van de CIS-registratie. Het kan dus zijn dat de registratie, ondanks dat de verzekerde toch verzekeringsfraude heeft gepleegd, niet mag plaatsvinden wanneer de gevolgen voor de betreffende verzekerde zodanig ernstig zijn dat ze het belang van de CIS-registratie overstijgen. Het is echter ook mogelijk dat de registratie wel plaatsvindt, maar enkel voor een bepaalde duur. De maximale duur van zo’n dergelijke registratie is namelijk acht jaar, maar kan dus een stuk korter zijn, afhankelijk van de ernst van de gevolgen voor de verzekerde. Wanneer jij van mening bent dat je ten onrechte op de zwarte lijst van de verzekeraars bent geplaatst, dan kun je dus je CIS-registratie verwijderen. Schakel de hulp in van Advocatenkantoor Phea om deze registratie aan te vechten. Advocatenkantoor Phea heeft jarenlang ervaring op het gebied van verzekeringsrecht. Het verzekeringsrecht is echter niet het enige rechtsgebied waarin Advocatenkantoor Phea opereert. Je kunt hun hulp ook inschakelen op het gebied van: 

  • Contractenrecht 
  • Aansprakelijkheidsrecht 
  • Huurrecht 
  • Consumentenrecht 
  • Incasso- en beslagrecht 
  • Strafrecht 

Neem contact op met Advocatenkantoor Phea 

Ben je ten onrechte beschuldigd voor verzekeringsfraude, laat dan je CIS-registratie verwijderen met de hulp van Advocatenkantoor Phea. Advocatenkantoor Phea heeft veel ervaring op het gebied van verzekeringsrecht en kan je dus uitstekend helpen met je CIS-registratie verwijderen. Kijk voor meer informatie op advocatenkantoorphea.nl of neem contact op.