Zoektocht naar aquariumbemesting

“Een aantal maanden geleden heb ik een nieuw aquarium gekocht. Dat leek me gewoon leuk; iets om naar te kijken in de woonkamer. De familie was ook enthousiast, dus dat maakte mijn beslissing een stuk eenvoudiger. Toen ik de watertank eenmaal in huis had, besefte ik al snel dat het onderhoud veel meer tijd in beslag neemt dan je denkt. Je moet zorgen dat het water de juiste PH-waarde heeft. Dat doe je met behulp van CO2 flessen. Verder moet je zorgen voor voldoende licht, zodat de waterplanten goed kunnen groeien. Die planten zorgen op hun beurt voor voldoende zuurstof in het water, wat weer goed is voor de vissen. Klinkt ingewikkeld? Valt reuze mee! Je moet alles even goed uitzoeken, maar daarna wijst het meeste zich vanzelf. Er is echter nog één laatste onderdeel waar je op moet letten: de bemesting van het aquarium. Ik hield daar in de eerste paar weken te weinig rekening mee, waardoor ik tegen een aantal problemen aanliep. Wat is het nut van aquariumbemesting en waar kun je het voor gebruiken?

  • Juiste stoffen in het water
  • Gezonde waterplanten
  • Bestrijden van algen

In de eerste plaats zorg je met aquariumbemesting dat er fosfaat en nitraat in het water terechtkomt. Dit is essentieel voor de groei van de waterplanten. Het is belangrijk dat je de juiste verhouding vindt. Te veel mest is niet goed voor het leven in het aquarium, maar zonder bemesting groeien de planten niet en sterven ze af. Ben jij op zoek naar professionele aquariumbemesting met de juiste samenstelling? Surf dan naar houtenseaquariaan.nl! In de webshop vind je een revolutionair bemestingsproduct: GroeiPower. Bekijk goed welke soort je nodig hebt voor de waterplanten die jij gebruikt. Controleer ook of de waterplanten en de vissen in de tank compatibel zijn!

Aquariumbemesting: mijn algenprobleem

Nu duidelijk is welke rol aquariumbemesting kan spelen, wil ik kort terug naar de eerste paar weken dat ik de tank in huis had. Ik had destijds wel bemesting in huis, maar van een ander merk. Dat werkte niet naar behoren. Langzaam begonnen algen te groeien in het water. De vissen hadden het daardoor lastig en ook zag ik de waterplanten steeds verder aftakelen. Ik ben toen direct op het internet gaan zoeken naar een oplossing. Ik vond bovenstaande aanbieder en heb een fles aquariumbemesting besteld. Ik dacht: baat het niet, dan schaadt het niet! Ik stond versteld van het resultaat. Binnen een paar dagen verdwenen de algen en kreeg het water weer een gezonde kleur. De waterplanten groeiden plotseling en stonden er weer een stuk beter bij. Ik ben toen overgestapt op deze nieuwe aquariumbemesting en heb sindsdien nooit meer algen gezien. Kortom: aquariumbemesting zorgt niet alleen voor de groei van waterplanten, maar is ook een goed middel in de strijd tegen algen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan op de bovenstaande link en bekijk het aanbod. Heb je een vraag over een specifiek product? Neem dan contact op met de klantenservice. Zij staan je graag te woord.

Het plaatsen van een aquarium

Bij het plaatsen van een aquarium komt veel kijken. Ook daar had ik vooraf helemaal niet bij stilgestaan. Je moet een plek zoeken voor de watertank en zorgen dat je het water op een zorgvuldige manier aan de tank kunt toevoegen. Daarna is het zaak om de waterchemie op peil te brengen. De zuurgraad van het water, de hardheid en de aanwezige koolstof spelen daarin een rol. Het is verstandig om je eerst goed in te lezen, zodat je zeker weet dat je aquarium op orde is voor je er vissen in stopt. v”