Bel met uw telefoon het UWV

uitkeringsinfo - Telefoon UWV

Via uitkeringsinfo.nl kunt u met uw telefoon het UWV bereiken. U vindt op onze website namelijk allerlei contactgegevens over deze instelling. U hebt uiteraard een telefoon. Het UWV is te bereiken tijdens kantooruren dus als u midden in de nacht vragen hebt over uw uitkering dan zult u even moeten wachten. Maak eventueel een lijstje zodat u de dag erop weet wat uw vraag precies was. Dan kunt u dan de telefoon gebruiken. UWV staat voor “uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen” en behandelt naast uitkeringsaanvragen ook de WAO-, WIA- en Ziektewetaanvragen. En dat is nog niet alles. Hebt u bijvoorbeeld vragen over uw Wajonguitkering, over de WAZ of Toeslagenwet? Ook dan moet u met uw telefoon het UWV opbellen. Zij staan voor u klaar om u van de nodige informatie te voorzien en om u verder te helpen bij uw wijziging of aanvraag. Het is onprettig als u geld nodig hebt van de overheid. Maar soms zit er niets anders op. Als u bijvoorbeeld bent ontslagen en uw werkgever hoeft u niet langer te betalen, dan komt u in de bijstand terecht. Maar die moet u wel apart aanvragen. U gaat dan een lang traject in en dan is het logisch dat u weleens uw telefoon gebruikt. UWV wil natuurlijk dat uw aanvraag soepel verloopt maar wil ook dat u snel een nieuwe baan vindt. Daarom krijgt u te maken met de sollicitatieplicht. Hebt u daar misschien vragen over? Bijvoorbeeld hoe u de sollicitaties opgeeft? Dat doet u in ieder geval niet met de telefoon. Het UWV kunt u namelijk online vinden zodat u daar digitaal de sollicitaties door kunt geven van afgelopen maand.

Gebruik uw telefoon. Het UWV beantwoordt al uw vragen

Op onze website vindt u diverse gegevens over deze instelling. Wist u dat u eerst ons kunt opbellen? Wij luisteren aandachtig nar uw probleem. Geeft u duidelijk aan om welke regelgeving het gaat: de WW, de WAO of een andere. Leg dan uit wat uw vraag hier over is. Wij kunnen u namelijk direct per telefoon met UWV doorverbinden! U hoeft dan niet lang naar een of ander bandje te luisteren die het voor u erg ingewikkeld kan maken. U krijgt direct de afdeling aan de lijn die u verder op weg kan helpen. Klinkt u dat als muziek in uw oren? Bel ons dan doordeweeks zodat u direct het UWV aan de lijn kunt krijgen. En vergeet onze website niet te bookmarken want de kans bestaat dat u in de toekomst nogmaals uw telefoon gebruikt. UWV is een dienst die voor u klaarstaat. Maar een aanvraag kan afgewezen worden. Misschien bent u vergeten om een bepaald gegeven in te vullen. Dan hebt u altijd nog de mogelijkheid om een tweede aanvraag in te dienen.

Hebt u nog vragen? Stel ze dan gerust aan ons

Op onze website vindt u naast contactgegevens van het UWV en de mogelijkheid om direct doorverbonden te worden ook allerlei informatie over specifieke regels zoals:

  • Over de WW uitkering
  • De bijstandsuitkering
  • De WIA uitkering
  • En over ons.

Hebt u nog vragen over onze site? Misschien hebt u bijvoorbeeld tips om de site te verbeteren. Hoe dan ook, schroom niet langer maar klim in de pen. Wij behandelen al uw opmerkingen met zorg en zijn erg benieuwd naar nieuwe perspectieven. Tot slot is het een verstandig idee om zo nu en dan een kijkje op onze site te nemen. U vindt er namelijk het laatste nieuws over veranderingen binnen het UWV. De wetgeving wordt continu door de overheid aangepast en dat kan van invloed zijn op uw situatie. Volgt u daarom onze blogposts!