Bouwtechnische keuring

homekeur.nl

“Wil jij een bestaande woning kopen? Dan is het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring absoluut aan te raden! Als koper heb je waarschijnlijk weinig kennis van zaken als het aankomt op de staat van een huis. Want hoe zie je nu of alles daadwerkelijk in een goede staat verkeert? Hoe maak je een inschatting van de kosten die nodig zijn om alles weer in een goede staat te krijgen? Dit zijn zaken waar jij zelf niet zomaar even een antwoord op kunt geven en ook je makelaar zal dit maar tot in beperkte mate kunnen doen. Makelaars kunnen veel, maar een bouwtechnische keuring uitvoeren dat kunnen zij toch echt niet. Zij hebben natuurlijk wel de nodige ervaring met het beoordelen van woningen, het is immers hun dagelijks werk om huizen te bekijken en mensen daar rond te leiden. Maar de technische staat beoordelen is toch wel even iets anders. De oppervlakkige dingen zal een makelaar ook wel zien, maar iets als de staat van de fundering is toch wel even iets anders. Wil je er zeker van zijn dat dit ook allemaal op orde is of wil jij gewoon vooraf een goede inschatting kunnen maken van de verbouwkosten die je later nog zult krijgen, dan is een bouwtechnische keuring dus een handig middel.

Uitgebreide bouwtechnische keuring

Als je een goede en uitgebreide bouwtechnische keuring uit laat voeren, naar welke zaken wordt er dan allemaal gekeken door de inspecteur? Eigenlijk naar alle onderdelen van het huis. Je kunt dan denken aan de fundering, zoals eerder genoemd, maar ook aan de andere constructies, zoals de kapconstructie. Ook zal er gekeken worden naar zaken als de plafonds en vloeren, in wat voor staat verkeren deze? Hoe zijn de vloerbalken eruit en is de kruipruimte op orde? En is alles goed geïsoleerd, of zul je nog heel veel geld moeten steken in isolatie? Naast de grotere zaken, kijken ze bij een goede bouwtechnische keuring ook naar kleinere punten zoals:

  • het verfwerk
  • conditie van kozijnen en ramen
  • hekwerk, balustrades en trappen
  • dakbedekking en dakafwerking

Zelfs naar de ventilatie en de brandveiligheid zal gekeken worden, net als naar de sanitaire groepen en alle installaties. Denk daarbij dan aan het gas, water en elektriciteit. Is dit alles naar behoren aangelegd of zijn er mankementen te vinden die opgelost zouden moeten worden? Met andere woorden, eigenlijk wordt bij een uitgebreide bouwtechnische keuring ieder onderdeel van het pand onder de loep genomen.

Homekeur

Met een dergelijke uitgebreide bouwtechnische keuring weet je dan ook precies waar je aan toe bent voordat je tot koop overgaat en dit voorkomt dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Je hoeft daarna niet bang te zijn dat je voor kosten komt te staan die je niet verwacht had. Dit geeft jou niet alleen zekerheid, het stelt je ook in staat om beter te onderhandelen over de prijs die je voor het huis wilt geven. Als jij immers aan de huidige bewoners kunt laten zien dat er nog heel veel geld gestoken moet worden in bouwkosten, dan kun je daarmee ook duidelijk aangeven waarom jij geen hoger bod wilt doen. Een bouwtechnische keuring is dus op verschillende manieren erg nuttig om uit te laten voeren. Wil jij dit ook graag laten doen? Dan ben je daarvoor bij Homekeur op de juiste plek! Zij beschikken over een landelijk netwerk van uitstekende inspecteurs, die tegen een zeer redelijk tarief een dergelijk onderzoek voor jou uit kunnen voeren. De inspecteurs zijn niet alleen bouwtechnisch zeer goed onderlegd, maar zijn ook op de hoogte van eventuele lokale problemen. Daarom zijn de inspecteurs van Homekeur een uitstekende keus voor jouw bouwtechnische keuring!”