Carrière van Marco van Kalleveen

Marco van Kalleveen is Chief Operating Officer en Lid van de Raad van Bestuur van LeasePlan Corporation, een wereldwijde specialist op het gebied van fleet management en mobiliteit met een jaarlijkse omzet van €10 miljard. LeasePlan heeft 7.400 medewerkers in 32 landen en bezit meer dan 1,6 miljoen voertuigen van uiteenlopende merken. Van Kalleveen werd in 2016 aangesteld als directielid van LeasePlan, na de overname van het bedrijf door een consortium van private investeerders. Als COO is Marco P&L verantwoordelijk voor de Europese business met 6.500 medewerkers en €8 miljard omzet.

Studie

Van 1987 tot 1993 studeerde hij Business Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens zijn bachelor- en masteropleiding was Van Kalleveen ook praeses van de Economy Faculty association Rotterdam (EFR). In 1996 werd Van Kalleveen toegelaten aan de Harvard Business School, waar hij zijn MBA behaalde in 1998. Gedurende deze studie liep hij stage als Summer Associate bij Goldman Sachs International.

Loopbaan

Na zijn opleiding bekleedde van Kalleveen meerdere hoge functies in het bedrijfsleven. Hij begon bij McKinsey & Company in de Verenigde Staten. McKinsey & Company is een organisatieadviesbureau, dat zich richt op de strategische vraagstukken van organisaties. Van Kalleveen startte bij McKinsey & Company in Chicago, waarna hij de overstap maakte naar San Francisco en later naar Amsterdam. In 2004 werd van Kalleveen tot partner verkozen van McKinsey & Company in Amsterdam.

Daar werkte hij tot 2009, om vervolgens bij investeringsbureau Bain Capital in Londen aan de slag te gaan als Senior Vice President. In 2013 maakte hij de overstap naar TNT, waar hij Managing Director en Member of the Management Board was en verantwoordelijk voor de divisie domestic (EUR 3 miljard, 30.000 FTE’s). Sinds september 2016 is van Kalleveen werkzaam als Chief Operating Officer bij LeasePlan Corporation.

Van Kalleveen in de Nederlandse politiek

De invloed van Marco van Kalleveen reikt verder dan het bedrijfsleven. Hij leverde een bijdrage aan het VVD partijprogramma voor de periode 2010-2014. Verder was hij één van de sprekers tijdens de VVD-tour door Nederland in 2013. In datzelfde jaar werd hij bovendien aangesteld als commissielid binnen de onafhankelijke commissie Maatschappelijk verantwoord bestuur en toezicht in de semipublieke sector, onder leiding van Femke Halsema.

Nevenactiviteiten

Naast de topfunctie bij LeasePlan Corporation heeft Marco van Kalleveen een aantal andere betrekkingen. Zo maakt hij sinds 2008 deel uit van de Raad van Advies van de Rotterdamse School of Management (RSM). Meer informatie over de werkzaamheden van Marco van Kalleveen kunt u vinden op http://www.menseninhetnieuws.nl/profiel/marco-van-kalleveen/.