Een goede bandenstelling is cruciaal voor de opslag van al je banden

Als je in een garage of showroom met auto’s werkzaam bent, dan heb je ook te maken met verschillende soorten banden. Deze dienen, wanneer ze niet worden gebruikt, opgeslagen te worden. Nu is een band een uniek soort artikel en een band kun je daarom ook niet zomaar ergens in een kast leggen of gewoonweg opstapelen. Als je dat namelijk wel doet, dan loop je het risico dat de kwaliteit van de opgeslagen band naarmate de tijd vordert steeds verder afneemt. Het is daarom belangrijk dat de band op de juiste wijze wordt opgeslagen. Een band zonder een velg is kwetsbaar. Als een band rondom een velg is gespannen, dan komt de vorm in principe niet in het geding. Tijdens het rijden zal er sprake zijn van slijtage, maar dat hoort natuurlijk gewoon een beetje bij. Als de band echter niet rondom een velg is gespannen en op een onjuiste wijze wordt opgeslagen, dan kan de band vervormen. De rondheid komt dan in het geding en zodra de band dan gebruikt moet worden, dan past deze niet langer naadloos rondom de velg. Ook als een band zonder meer op de vloer worden gelegd, dan kan er gemakkelijk slijtage optreden. Om deze reden doe je er goed aan om een bandenstelling te kopen. Een bandenstelling is immers gemaakt om banden goed en veilig op te bergen. Tevens leent een bandenstelling zich ook heel goed om de banden te presenteren. Ze zijn immers netjes opgeslagen en zichtbaar op de bandenstelling en liggen zeker niet ergens op de vloer. Het opstapelen van banden is ook niet praktisch voor demonstratie doeleinden, want als je de onderste band nodig hebt, dan moet je de hele stapel afbreken. Met een bandenstelling heb je dat probleem uiteraard niet. Je kunt elke band direct uit de bandenstelling halen en presenteren. Met het oog op de kwaliteit is het altijd belangrijk om een bandenstelling te kopen. De banden behouden hun vorm wanneer ze niet worden gebruikt en er zal ook geen sprake zijn van slijtage. Daarnaast kun je een bandenstelling voor verschillende banden gebruiken. Door de afstellingen van de stelling te wijzigen kun je de stelling kleiner of groter maken, zodat verschillende soorten banden op de bandenstelling passen. Denk bijvoorbeeld aan de banden van:

  • Personenauto’s
  • Tractoren
  • Vrachtwagens

Dus als je nog geen bandenstelling hebt, surf dan snel naar lppetersen.nl.

Een bandenstelling koop je bij LP Petersen

Als je op zoek bent naar een stelling voor je banden, dan ben je bij LP Petersen zeker aan het juiste adres. Je kunt hier terecht voor verschillende stellingen die geschikt zijn voor al je banden. Mocht je kiezen voor LP Petersen, dan profiteer je uiteraard van optimale kwaliteit voor een scherpe prijs. LP Petersen is 100% merk onafhankelijk en de vele merken die LP Petersen verkoopt worden direct uit eigen voorraad geleverd. Verder maakt LP Petersen gebruik van eigen transport en montage waardoor je alles mooi onder 1 dak houdt. Je kunt bij LP Petersen zowel nieuwe als gebruikte stellingen bestellen. De gebruikte stellingen zijn uiteraard goedkoper, maar doen niets af aan kwaliteit. Dus als je nieuwsgierig bent naar het assortiment, kom dan vooral eens lang op lppetersen.nl om het aanbod te bekijken.

Neem contact op voor meer informatie

Mocht je meer willen weten of wil je graag een offerte ontvangen, dan kun je uiteraard altijd even contact opnemen. De nodige contactgegevens vind je terug op de site. Je kunt via de telefoon contact opnemen, maar je kunt ook een mailtje sturen.