Vergroot de winst van je bedrijf via lean training

Bij een lean training denk je waarschijnlijk allereerst aan een fitness programma waarbij de training er op is gericht om je lichaam goed slank te krijgen. Als we het Engelse woord ‘lean’ immers vertalen, dan krijgen we ‘slank’ en dus is het niet meer dan logisch dat er in de hersenen meteen een associatie ontstaat met sport. Temeer ook omdat het woord training ook thuishoort in de sportwereld. Toch is de lean training waar het hier om draait niet bedoeld om je lichaam slanker te krijgen. Het is eerder een training die er op is gericht om een onderneming slanker te krijgen. Het is dan ook meer een metafoor voor een training die bedoeld is om een onderneming met ‘overgewicht’ weer gezond en slank te krijgen. Daarmee bedoelen we dus eigenlijk dat alle onnodige elementen binnen een onderneming worden verwijderd, zodat een onderneming weer gezond en ‘slank’ kan functioneren. Een gezonde onderneming functioneert immers beter en dat maakt ook dat de winstmarges weer omhoog zullen gaan. Een te ‘zware’ onderneming gaat als het ware ook veel te langzaam, omdat het allerlei overtollige zaken moet mee torsen. Als je dat echter weghaalt, dan snelt een onderneming weer vooruit. Een bedrijf met veel te veel managers is bijvoorbeeld ook te ‘zwaar’. Door het overschot aan management, zie je de efficiëntie teruglopen. Daardoor daalt de productiviteit en zie je dat ook de winstmarges teruglopen. Een onderneming die te ‘zwaar’ is, moet dus gaan afslanken. Dat bereik je door de werknemers de middelen in handen te geven waarmee ze de onderneming weer gezond kunnen maken. Om dat doel te bereiken dien je de werknemers een lean training te geven. Tijdens deze lean training leren de deelnemers om zich te focussen op dat wat echt belangrijk is. Via simpele uitgangspunten kunnen werknemers de efficiëntie binnen een bedrijf aanzienlijk verbeteren. Door geen tijd meer te verspillen aan bijzaken en onnodige processen, ontstaat er een veel strakkere cohesie tussen de werknemers. Ze raken al snel beter op elkaar ingespeeld en er ontstaat een veel hechtere band tussen werknemer, werkgever en onderneming. Men krijgt weer hart voor de zaak en mensen met hart voor de zaak werken harder. Maar dat wil niet zeggen dat je werknemers opeens veel meer gaan werken. Door de lean training werken ze eerder minder. Punt is alleen dat ze geen tijd meer verdoen met taken die onnodig zijn en juist met meer passie aan de slag gaan met taken die wel functioneel zijn voor de onderneming. Het duurt dan ook niet lang dat de winstmarges omhoog zullen gaan als de werknemers een lean training hebben ondergaan. Hieronder lees je dan ook precies waar je een dergelijke lean training kunt volgen.

Een lean training volg je bij Q-Consult Progress Partners

Als je op zoek bent naar een goede lean training, dan ben je bij Q-Consult Progress Partners aan het juiste adres. Als je kiest voor deze organisatie, dan profiteer je van belangrijke voordelen zoals:

  • Ontwikkeling staat centraal
  • Persoonlijk, betrokken en met plezier
  • Duidelijke afspraken en heldere verwachtingen
  • Flexibele aanpak afgestemd op jouw situatie
  • Samen voor het beste resultaat

Dus het is zeer de moeite waard om te investeren in een dergelijke lean training, want uiteindelijk profiteer je er dubbel en dwars van.

Kijk op qcpp.nl voor de nodige informatie

Via de site van qcpp kun je meer lezen over de training en de mogelijkheden. Je hebt verschillende opties waar je gebruik van kunt maken zoals een 8-daagse training. Neem dan ook vooral contact op met qcpp.nl.