Een industrieel filterhuis om de machines heel te laten

Binnen ons bedrijf maken we bijzonder veel gebruik van water om onze producten te kunnen maken en te kunnen reinigen. We leveren onze voedingsproducten door heel Europa en moeten daarbij constant blijven letten op de strenge eisen en richtlijnen. Voor het grootste deel staan we hier echter volledig achter, maar een deel van de regelgeving is inmiddels achterhaald en zou aangepast moeten worden. Toch is het nooit verkeerd om extra aandacht te besteden aan de kwaliteit van de voeding en de risico’s die dit met zich meebrengt. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat onze producten niet schadelijk zijn voor de gezondheid en in optimale conditie aangeboden kunnen worden aan de klanten die op ons rekenen. Maar als ondernemer houdt het daar niet op. Je wilt namelijk ook het beste voor de mensen die voor je werken en daarnaast wil je graag op de langere termijn een bedrijf opzetten dat goed loopt. Dat betekent investeren, monitoren en aanpassen. Zo hebben we onlangs een extra industrieel filterhuis aangeschaft om de levensduur van onze machines te verlengen. De machines die onderdeel zijn van de productie zelf, waren al voorzien van een industrieel filterhuis. De machines die niet direct in lijn stonden met het maken van het eten zelf, hadden nog geen industrieel filterhuis en daar is nu verandering in gekomen. We willen de machines namelijk graag heel houden.

Een industrieel filterhuis reinigt het water grondig

We hebben in Nederland niets te klagen wanneer het gaat om de kwaliteit van ons drinkwater. Het wordt goed in de gaten gehouden en moet aan tal van eisen voldoen. Helemaal prima natuurlijk, maar het drinkwater (ook wel stadswater genoemd) is niet zo geschikt voor onze machines:

  • Kalk en andere troep;
  • Zware metalen;
  • Onzuiverheden in het water zelf.

Wanneer je het leidingwater op de normale manier gebruikt, merk je hier niet veel van. Gebruiken bepaalde machines veel water en leef je in een gebied met hard water, dan zal je kalkaanslag zien. Gebruikt een machine duizenden liters water per dag, dan heb je een probleem. Onze machines konden de druk niet meer aan en we zagen hoe aanslag en beschadigingen ervoor zorgden dat de machines een korte levenscyclus zouden krijgen. Techno Filter (technofilter.eu) onze vaste leverancier van elk industrieel filterhuis, raadde ons aan om ook hier gebruik te maken van een industrieel filterhuis zodat de machines langer mee konden gaan. Overigens is Techno Filter niet alleen onze leverancier, het is tevens onze expert op het gebied van het industrieel filterhuis en weet letterlijk alles over de mate waarin gefilterd kan worden. Ideaal voor ons bedrijf dus en ook nog eens helemaal Nederlands. Na de installatie van het industrieel filterhuis hebben we de machines schoon laten maken en inderdaad, we hebben nu geen nieuwe aanslag meer gezien, dus dat lijkt er meer op.

Eisen stel je ook zelf

De eisen die gesteld worden, zijn niet alleen de internationale eisen op het gebied van voedsel. Wanneer je zelf strengere eisen stelt aan het gebruik van materialen, waaronder een industrieel filterhuis, dan weet je zeker dat de kwaliteit beter is en dat bepaalde machines gewoon veel langer mee kunnen gaan in de processen. Dat bespaart niet alleen tijd, het gaat ook verspilling tegen en aangezien wij al zoveel water verbruiken binnen onze processen, vinden we het belangrijk dat we hier op deze manier toch een beetje rekening mee kunnen houden. Niet vanwege het imago van het bedrijf, maar omdat ik kleinkinderen heb die ik een mooie wereld wil laten zien straks.