Een Legionella beheersplan laat u natuurlijk opstellen

Legionella beheersplan en risicoanalyse

Wilt u graag een Legionella beheersplan opstellen voor uw bedrijf? Dan kunt u een Legionella beheersplan laten maken op maat door de professionals van biolab.nl. Een Legionella beheersplan is zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, er zijn tal van bedrijven waar we dit niet alleen maar aanraden maar waar het zelfs verplicht is. Denk aan waterzuiveringsinstallaties, fabrieken die binnen de levensmiddelenindustrie producten produceren, binnen de medische wereld en ook de wetenschappelijke wereld kan een goed voorbeeld zijn. Het eerste voorbeeld is wellicht het mest voor de hand liggende voorbeeld. U zuivert water voor een grote regio en daarom moet er te allen tijde een Legionella beheersplan klaarliggen. Het kan immers zo zijn dat de machines een tijdje stil liggen. Onderhoud is zo nu en dan noodzakelijk maar het kan ook door een noodgeval zo zijn dat uw installatie een tijdje plat komt te liggen. U doet er alles aan om de reparties zo spoedig mogelijk door te voeren maar u hebt dat natuurlijk niet helemaal in eigen hand. De kans is groot dat u nadien de leidingen moet checken op deze gevreesde bacterie. Want in stil water van koude tot lauwe temperatuur kan de Legionellabacterie zich snel voortplanten. Het kan waarden aannemen in het water die ervoor zorgen dat u er helemaal niets meer mee kunt beginnen. Filters raken overvol en u raakt in een vicieuze cirkel terecht als bedrijf. Het is dan de hoogste tijd om het Legionella beheersplan erbij te pakken en om in actie te komen.

We maken een professioneel Legionella beheersplan voor u

Een preventief Legionella beheersplan is uiteraard nog veel beter dan wanneer het daadwerkelijk zover komt zoals we in de bovenstaande alinea beschrijven. We hopen vanzelfsprekend ook voor u dat dit nooit het geval zal zijn. U moet daar immers niet aan denken. Het brengt immers negatieve financiƫle gevolgen met zich mee om nog maar niet te denken aan de impact die het in de samenleving kan hebben als er daadwerkelijk sprake is van een uitbraak. Dankzij ons Legionella beheersplan weet u wat u moet doen bij geval van onraad. Maar zorg er ook voor dat er regelmatig inspecties worden uitgevoerd zodat installaties tijdig worden gereinigd en filters tijdig worden vervangen. Het voorkomen van een uitbraak is uiteraard verreweg te prefereren boven het genezen van een dergelijke ramp. Deze bacterie kan namelijk zorgen voor een onschuldige verkoudheid maar het kan ook bij mensen de gevreesde en soms fatale Veteranenziekte veroorzaken. Vooral kinderen en mensen met een lage weerstand lopen een verhoogd risico. Wij komen in ieder geval graag bij u langs om een risicoanalyse te maken. Op basis van de uitkomst stellen we een Legionella beheersplan voor u op.

  • Maak uw personeel bekend met het Legionella beheersplan,
  • Wijs ook hen op het gevaar van een uitbraak,
  • En leer hen alles over het onderhoud van de installaties. Of het nu gaat om een waterzuiveringsinstallatie of de spoelkeuken van een restaurant dan wel ziekenhuis, het zijn allen plekken waar er een verhoogd risico op kan treden zonder een accuraat en modern Legionella beheersplan.

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Hebt u ten slotte nog enkele vragen over ons bedrijf en onze werkwijze? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Kijk daarom even de kat uit de boom en spit de website aandachtig door. U kunt vervolgens contact met ons opnemen. Bij vragen kunt u bellen en mailen. Wilt u direct een afspraak maken? Dan kan dat ook via deze digitale wegen. U kunt met het aanvraagformulier op de website namelijk direct een offerte aanvragen.