Een SWOT-analyse maken voor mijn bedrijf

Het is belangrijk voor een bedrijf om constant op veranderingen in te spelen en mee te groeien. Als jij niets doet, dan heb je misschien te laat dat een ander bedrijf een beter, of goedkoper product aanbiedt en jouw plaats inneemt. Ik heb zelf een klein bedrijfje met maar tien medewerkers, maar probeer het bedrijf op een slimme en goede manier te laten groeien. Ik sprak laatst een collega ondernemer en hij raadde mij aan om een SWOT-analyse te maken voor mijn bedrijf. Ik had dit nog nooit gedaan, daarom wilde ik online op zoeken hoe ik dit het beste kon doen. Op de website teamleader.nl vond ik meer informatie en hiermee kon ik zelf aan de slag. Vier jaar geleden ben ik mijn bedrijf gestart en door de jaren heen hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Doordat er altijd veel werk te doen is, vergeet je soms om even te stoppen en goed naar je bedrijf te kijken. Het is gemakkelijk om op dezelfde manier door te gaan, maar soms is het beter om naar de concurrentie en de mogelijkheden te kijken. Ik ga regelmatig naar netwerkborrels en spreek dan met andere ondernemers. Een van die ondernemers raadde mij laatst aan om een SWOT-analyse te maken voor mijn bedrijf. Hij had zelf ook een analyse gemaakt voor zijn eigen bedrijf en kwam toen tot de conclusie dat het beter was om een aantal veranderingen te maken. Zijn markt was aan het veranderen en er waren nieuwe bedrijven die een vergelijkbaar product verkochten, terwijl hij dit niet in de gaten had. Hij raadde mij aan om een SWOT-analyse te maken, zodat ik eventueel mijn strategie kon bijsturen om problemen te voorkomen, of om juist in te spelen op nieuwe kansen. 

Veel informatie over een SWOT-analyse gevonden

Een maand geleden besloot ik om een paar dagen naar mijn strategie te kijken en een SWOT-analyse te maken voor mijn bedrijf. Ik had wel eens van zo een analyse gehoord, maar had er nog nooit eentje gemaakt. Het leek mij verstandig om op te zoeken hoe je er eentje kan maken en ik zocht daarom online naar meer informatie. Ik vond verschillende websites, waardoor die van teamleader.nl. Op deze website las ik precies hoe ik een SWOT-analyse kon maken en de voor- en nadelen ervan. Dit bedrijf helpt andere bedrijven om te groeien en biedt voornamelijk software speciaal voor bedrijven aan. Ik zag dat zij ook een speciale dag organiseerden voor ondernemers en besloot om mij aan te melden.

Veel interessante dingen geleerd

Tijdens die dag leerde ik precies hoe ik een goede strategie kon kiezen voor mijn bedrijf en wat een SWOT-analyse hierbij kon betekenen. Op deze dag waren er verschillende interessante sprekers en workshops. Ik heb erg veel geleerd en kon daarna een goed plan voor mijn bedrijf schrijven. Ik heb erg veel aan de website van teamleader gehad en weet nu hoe ik een SWOT-analyse kan maken en gebruiken, daarom raad ik deze website aan.

  • Op de website staat een uitgebreide beschrijving over de analyse
  • Dit bedrijf helpt bedrijven groeien en biedt ook software aan
  • Ik mij inschrijven voor een leerzame dag voor ondernemers
  • Ik heb nu een goed plan en een duidelijke strategie