Het regelen van vervangende toestemming zaken

Mijn partner en ik zijn al enkele tijd uit elkaar en dat de scheiding nogal stroef was verlopen is zacht uitgedrukt. We vonden het eigenlijk zeer moeilijk om elkaar nog onder ogen te komen, maar omdat we samen twee minderjarige kinderen hebben, was dit wel noodzakelijk. Het kwam echter steeds vaker voor dat mijn ex-partner moeilijk deed wanneer ik de kinderen bijvoorbeeld op vakantie mee wilde nemen. In het begin deed dit voornamelijk pijn, maar liet ik het er maar bij zitten. Ik had er absoluut geen zin in om nog meer ruzies uit te lokken. Ik heb liever dat ik dan niet met mijn kinderen op vakantie kan gaan, dan dat zij weer tussen hun ouders in moeten staan. Het werd echter een ander verhaal toen ik vond dat onze jongste dochter een medische behandeling moest ondergaan. Ze had al langere tijd medische klachten en de huisarts drong al een tijdje aan om hier iets aan te doen. Mijn partner weigerde echter om mee te werken en ik heb toen een beroep gedaan op vervangende toestemming zaken. Wanneer je namelijk de toestemming van je partner nodig hebt, maar hij of zij weigert die te geven dan kom je hiervoor in aanmerking.

  • Aanvragen van identiteitsbewijs
  • Inschrijven op een school
  • Bij een verhuizing

Er zijn uiteenlopende situaties te bedenken waarbij zowel jij als je ex-partner toestemming moet geven voor een bepaalde keuze. Onder andere dus wanneer je met je kinderen op vakantie wilt, maar ook bij dingen zoals het ondergaan van een medische behandeling. Dit is natuurlijk logisch, want jullie zijn nog steeds allebei de voogden van de kinderen, maar bij ons werd dit dus een zeer lastige situatie.

Snel aan de slag met vervangende toestemming zaken

Omdat mijn jongste dochter steeds zieker werd zat er een behoorlijke druk achter om met de vervangende toestemming zaken aan de slag te gaan. Gelukkig vond ik via de website vervangende-toestemming-zaken.nl zeer snel een uitstekende advocaat. Vanaf het begin was het duidelijk dat hij de kennis in huis heeft die ik nodig had om op het gebied van de vervangende toestemming zaken te kunnen winnen. Samen hebben we direct de situatie doorgenomen en aan de hand daarvan gaf hij mij het advies om inderdaad een beroep te doen op vervangende toestemming zaken. Tenslotte had ik onder andere de huisarts als bewijs dat mijn dochter daadwerkelijk medisch hulp nodig had en dat mijn ex-partner weigerde om daar toestemming voor te geven.

Een goede afloop

Dankzij de advocaat van vervangende-toestemming-zaken.nl heeft mijn dochter inmiddels de operatie die ze nodig had ondergaan en dat dankzij de vervangende toestemming zaken. Ik persoonlijk ben maar wat blij dat dit bestaat en dat je via de bovenstaande website dus zo makkelijk een goede advocaat kan vinden. Ik verdien gelukkig meer dan voldoende om het uurtarief te kunnen betalen en ik was uiteindelijk zelfs goedkoper uit omdat ik een vaste afspraak op dit gebied heb gemaakt. De vervangende toestemming zaken zijn echter ook toegankelijk voor mensen die niet een ruim inkomen hebben. Je kunt namelijk een advocaat inhuren en dan betalen dankzij onder andere gefinancierde bijstand of het Juridisch Loket. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied die zeker de moeite van het doornemen waard zijn. Op de website van vervangende toestemming zaken kun je hier meer over vinden. Wanneer jij je ook in een dergelijke situatie bevindt, dan kan ik je zeker aanraden om contact op te nemen met een van de advocaten. Je kunt dan al een stuk meer duidelijkheid krijgen over wat je mogelijkheden allemaal zijn.