Jouw bkr registratie

dynamietnederland - bkr registratie

De bkr registratie is een term waar veel misverstanden over bestaan en waar mensen direct een negatief beeld van hebben, terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Een bkr registratie betekent gewoon dat je opgenomen bent in het systeem van het Bureau Krediet Registratie. Hier kun jij en bedrijven alle informatie vinden over leningen.

  • Lening
  • Creditcard
  • Krediet bij een postorderbedrijf

Heb jij een van de bovenstaande zaken? Dan heb je een bkr registratie, maar dit hoeft niet negatief te zijn en ook geen invloed te hebben op een eventuele lening die je wilt. Uiteraard heeft de bank inzage in deze gegevens en op basis hiervan zullen zij bepalen of zij jou wel of niet een lening zullen verstrekken. Over het algemeen hoeft een bkr registratie je geen problemen op te leveren. Het gaat er simpelweg om dat zij weten dat je al een of meer leningen hebt. Als jij je netjes aan de afbetalingscriteria houdt, dan zal de bank hier niet moeilijk over moeten doen. Het wordt pas een probleem als je een keer te laat bent met afbetalen. Je komt dan als het ware als wanbetaler te staan, alhoewel je dit helemaal niet hoeft te zijn. Er kunnen uiteenlopende redenen zijn waarom je niet in staat was om een ker op tijd aan je afbetaling te voldoen. In zo’n geval krijg je dus een negatieve bkr registratie

Wat te doen bij een negatieve bkr registratie

Wanneer de bank in de bkr registratie gaat kijken en ziet dat jij je dus niet altijd aan de afbetalingscriteria hebt gehouden, dan kan dit er voor zorgen dat je de lening of hypotheek die je aan het aanvragen bent niet krijgt. Tegenwoordig zijn banken erg streng en zij zullen dan ook al snel ‘nee’ verkopen. Dit is erg vervelend, want het kan soms zelfs onbedoeld zijn en dit kan dan toch heftige consequenties hebben. Een bkr registratie (en dus ook wanneer u een codering krijgt voor het niet voldoen aan uw betalingsverplichtingen) blijft tot vijf jaar na het beëindigen van het krediet staan. In dit tijd kunnen bijvoorbeeld banken of andere kredietverstrekkers dus de bkr registratie zien en aan de hand hiervan bepalen of je wel of geen lening krijgt. Kredietverstrekkers zullen altijd bang zijn dat de geschiedenis zich herhaalt en dat je dus opnieuw niet aan je betalingsverplichtingen zult voldoen. Het antwoord op de vraag of je dan een lening kunt krijgen is al snel nee en dat is natuurlijk niet wat je wilt horen.

Het verwijderen van een negatieve bkr registratie

Bij het bedrijf Dynamiet Nederland zijn zij erin gespecialiseerd om jou te helpen wanneer je in een dusdanige situatie terecht komt. Wanneer de bank jouw negatieve registratie ziet, dan krijg je namelijk niet de kans om dit uit te leggen. Zij gaan er simpelweg vanuit dat als het eens is gebeurd, dit waarschijnlijk nogmaals zal gebeuren en dat risico willen ze niet nemen en dus wijzen ze jouw aanvraag af. Bij Dynamiet Nederland vinden ze dit niet eerlijk. Er kunnen honderden redenen zijn waarom je ooit niet in staat was om aan je betalingsverplichtingen te voldoen en waarom dit zich niet meer zal herhalen. Daarom bemiddelen zij actief met banken en andere kredietverstrekkers om jou van je negatieve bkr registratie af te helpen. Op die manier is de kans aanzienlijk groter dat je alsnog de lening krijgt waar je naar op zoek bent. Wil jij weten wat de mogelijkheden voor jou zijn om je negatieve  registratie te verwijderen? Neem dan contact op met de medewerkers van Dynamiet Nederland.