Kantoorinrichting heeft praktische functie

Kantoorinrichting & Projectinrichting Kato Projecten, dat werkt lekker!

Als jij over een kantoorruimte beschikt, dan wil je deze natuurlijk op de juiste manier inrichten met goede kantoorinrichting. Maar wat is nu het juiste interieur? Waar moet je dan op letten? Een eerste punt om in de gaten te houden, is de praktische functie. Zo wil je bijvoorbeeld dat de tafels niet de hele ruimte in beslag nemen, je moet er ook gemakkelijk langs kunnen lopen en je moet ook nog andere zaken neer kunnen zetten. De afmetingen van de kantoorinrichting moeten dus passen bij de afmetingen van het kantoor. Je kunt wel een heel grote kast willen hebben, waar je alle mappen en dergelijke in kwijt kunt, maar als dit niet in de ruimte past, dan heb je er uiteraard helemaal niets aan. Formaat is dus een belangrijke factor. Een andere factor die je niet moet vergeten, is dat de stoelen en tafels aan moeten sluiten bij het personeel. Een te hoge of juist te lage tafel, kan voor een verkeerde zithouding zorgen en dat kan weer leiden tot rugklachten, hoofdpijn, nekpijn en nog veel meer. Ook wat betreft de keuze van een stoel is dit een aandachtspunt, deze moet verstelbaar zijn en de rugleuning moet een goede ondersteuning bieden. Kantoorinrichting moet naast functioneel dus ook in een bepaalde mate ergonomisch verantwoord zijn.

Stijlvolle kantoorinrichting

Maar dat niet alleen, je moet ook rekening houden met de uitstraling van de kantoorinrichting die je kiest. Kleur en stijl van het interieur hebben invloed op het humeur van de mensen die in de ruimte moeten werken en dat is zeker een punt om in overweging te nemen. Kies jij voor een lichte, sprankelende stijl, dan zullen medewerkers zich sneller energiek voelen. Hierdoor kunnen zij met meer plezier hun werk doen, zullen zij productiever zijn en sneller met interessante nieuwe ideeën komen. Tegelijkertijd is het zo dat de kantoorinrichting ook moet passen bij jouw bedrijf, helemaal als je in jouw kantoorruimte ook klanten of opdrachtgevers ontvangt. Heb jij een jonge start-up, ontwikkel je hippe, nieuwe producten? Dan wil je natuurlijk ook een hip interieur, om dit te weerspiegelen. Ben je daarentegen bijvoorbeeld een advocatenkantoor, dan wil je waarschijnlijk een meer serieuze en zakelijke uitstraling. Je kantoor is je fysieke visitekaartje en het is dus van belang dat dit past bij wat jou doet, dat de stijl van de kantoorinrichting overeen komt met de diensten die jij levert of de producten die jij verkoopt. Zo krijgen bezoekers meteen bij binnenkomst een goed beeld van de onderneming.

KATO kan het voor jou regelen

Nu ben jij zelf natuurlijk geen specialist op het gebied van kantoorinrichting en daarom kan het best lastig zijn als jij zelf aan de slag wilt gaan met inrichten. Want waar kun je nu het beste je aankopen doen, welke meubelstukken heb je nodig en hoe creëer je een mooie stijl? Gelukkig hoef je dit niet allemaal zelf te doen, je kunt hierbij de hulp inschakelen van een specialist, namelijk van KATO. Zij zijn gespecialiseerd in kantoorinrichting en in projectinrichting en kunnen voor jou bijvoorbeeld het inrichten verzorgen van:

  • de kantine
  • vergaderruimtes
  • de wachtkamer en ontvangstruimte
  • de directiekamer

Het prettige is dat je bij hen altijd verschillende opties hebt. Zij kunnen de hele inrichting voor hun rekening nemen, maar je kunt bij hen ook prima terecht voor enkel de aankoop van een paar losse meubelstukken. Doordat zij bovendien een ruime ervaring hebben, kunnen zij jou altijd als geen ander helpen met het vinden van de juiste producten. Wil jij dat jouw bedrijfsruimte er goed uit komt te zien? Dan schakel je de hulp in van KATO kantoorinrichting & projectinrichting, dan weet je zeker dat het goed komt!