Professioneel uw tapijt laten reinigen?

Onlangs ben ik mijn mijn bedrijf in een nieuw kantoorpand getrokken. Het kantoorpand was relatief voordelig geprijsd omdat ik met de eigenaar overeen ben gekomen het pand enigszins op te knappen. Het tapijt dat in het pand ligt moest eigenlijk vervangen worden, en zo waren er nog een aantal klussen. Om geld te besparen heb ik het tapijt laten reinigen door Cinco. Professioneel ons tapijt laten reinigen was een stuk voordeliger dan een nieuw tapijt laten leggen, en het resultaat is niet van nieuw te onderscheiden. Ik werd op dit bedrijf gewezen door een kennis, en ben zeker blij dat ik hiervoor heb gekozen en niet voor het laten leggen van nieuwe vloerbedekking. Zo’n klus kan al snel in de duizenden euro’s lopen. 

Werkwijze tapijt reinigen

Het tapijt dat in ons kantoorpand ligt is jaren gebruikt. Er zaten geen duidelijke vlekken in, maar het was wel te zien dat het niet nieuw meer was. Ik besloot het tapijt eerst te laten reinigen voor ik eventueel nieuw tapijt zou laten leggen. Ik gokte erop dat het resultaat goed genoeg zou zijn, en dat was inderdaad zo. Ik kwam bij Cinco uit omdat ik op zoek was naar een bedrijf dat op professionele wijze mijn tapijt kon reinigen, tegen een goede prijs. Toen ik contact opnam met Cinco kon er vrijwel direct een afspraak ingepland worden. Ik ben met iemand van het bedrijf het hele kantoorpand doorgelopen om de staat van het tapijt te bekijken. Daarop besloten we het tapijt te reinigen de week erop. Een aantal medewerkers van Cinco hebben uitstekend werk verricht. Het bedrijf heeft een aantal specialistische tapijtreinigers in dienst die ook hardnekkige vlekken uit tapijten en vloerkleden kunnen halen. Binnen een dag was de klus geklaard. Natuurlijk kun je zelf een tapijt reinigen, maar bij grote oppervlakten of hardnekkige vlekken kan ik zeker aanraden een reinigingsbedrijf in te schakelen. Cinco heeft ons vloerkleed gereinigd op locatie, maar kan ook benaderd worden voor het reinigen van:

  • Oosterse vloerkleden
  • antieke vloerkleden
  • kleden en meubels thuis
  • hoogpolig tapijt

Nu genieten we sinds enkele weken van een keurig kantoorpand met schone vloerbedekking. Het verschil is goed te zien, dus ik ben zeer tevreden over het resultaat. Het inhuren van een reinigingsbedrijf heeft me waarschijnlijk honderden, misschien wel duizenden euro’s gescheeld in vergelijking met het aanschaffen van compleet nieuw tapijt. Onze vloerbedekking kan er de komende jaren wel weer tegenaan. 

Service in Nederland

Cinco is gevestigd in Havelte, in de provincie Drenthe. De meeste provincies in Nederland worden bediend door Cinco. Omdat mijn bedrijf in Zwolle zit kon Cinco zonder te veel moeite bij ons op locatie het tapijt reinigen. De medewerkers van Cinco hadden hiervoor alle benodigde spullen meegenomen en konden direct aan de slag. Op de website van Cinco is te lezen waar professionele reiniging van meubelen en tapijt reinigen in Nederland mogelijk is. Om reistijd en -kosten te besparen werkt Cinco niet in de uithoeken van Nederland, zoals de Waddeneilanden, delen van Zeeland en Limburg. Op deze locaties kan uiteraard wel een lokaal reinigingsbedrijf ingehuurd worden. Voor alle andere klussen kan Cinco zeker veel betekenen.