Responsive webdesign voor een zichtbare en handzame website

Wat is responsive webdesign? vraagt u zich af. We weten allemaal wat webdesign is. Het woord verklaart het al. ‘Webontwerp’ is de letterlijke vertaling van webdesign. Hoe het webontwerp is opgebouwd is heel belangrijk. De gemiddelde bezoeker begeeft zich ongeveer drie seconden op een bepaalde pagina voor hij afhaakt. Hij is snel afgeleid en meestal is hij heel gericht op zoek naar informatie. Om een bezoeker zijn aandacht te trekken en vast te houden, is dan ook een hele opgave. Daar moet goed over worden nagedacht. Als de bezoeker heeft gevonden wat hij zocht, dan moet je als bedrijf zorgen dat hij voor jouw product en niet voor het product van de concurrent kiest. Als je als bezoeker niet snel genoeg tot actie over kan gaan op een bepaalde website waar je het product van je keuze hebt gevonden, dan kies je voor een andere website. Hiermee heeft responsive webdesign alles te maken. Responsive webdesign bekommert zich over de overzichtelijkheid van uw pagina. Is de informatie die je verstrekt accuraat? Begrijpen mensen wat er staat en waar is de content op de pagina geplaatst? Is dit de logische plek om deze informatie te vermelden? Responsive webdesign gaat echter niet alleen over uw computer. We hebben tegenwoordig ook onze smartphones en tablets waarmee we het internet bezoeken en bestellingen plaatsen of op zoek zijn naar informatie. Ook hiermee houdt responsive webdesign zich bezig. Hoe een website er op een laptop uitziet, is anders dan hoe diezelfde website eruitziet op een telefoon. Het behoort tot de mogelijkheden om voor ieder formaat apparaat een andere website te ontwikkelen maar dat zou veel geld en tijd kosten en verre van de snelste en meest effectieve oplossing zijn. Hier komt responsive webdesign om de hoek kijken want dit zorgt ervoor dat het ontwerp van uw website zich aanpast aan het apparaat. Het grote voordeel van responsive webdesign is dat u wanneer u het toepast tijdens het bouwen van de website voor uw bedrijf, u zeker weet dat u site overal en door iedereen goed bekeken kan worden. Dat kan u veel geld opleveren. Voordelen van responsive webdesign zijn dan ook:

  • web opbouw toegespitst op alle apparaten
  • hogere effectiviteit van uw website
  • bezoeker weet zijn weg beter te vinden
  • handzaam en aantrekkelijkere website
  • bezoeker gaat sneller tot actie over

Responsive webdesign levert u tijd en geld op

Gebruik maken van responsive webdesign scheelt tijd en geld. Het formaat past zich aan ieder apparaat aan waarop de website wordt bekeken. In sommige gevallen wilt u echter dat uw website er anders uitziet op een telefoon dan op een computerscherm. Op een telefoon wil je als gebruiker dat enkel de hoofdpunten op de site zichtbaar zijn. Je zit dan niet op lappen tekst te wachten. Denk aan een website van een bioscoop. Op de website op internet vind je het belangrijk dat je iets kan lezen op de film maar als je op je telefoon wilt zien welke films er spelen dan wil je graag alleen een lijst met filmnamen en de tijden waarop deze worden afgespeeld. Bij responsive webdesign blijft alle informatie echter zichtbaar. Voor een dergelijke website zal er dus juist iets anders moeten worden gedaan.

Responsive webdesign met The Internet One

Als u graag gebruikt maakt van responsive webdesign dan kunt u gebruik maken van de service van The Internet One. Wij verzorgen het ontwerp van een uitgebreid aantal bedrijven. Wij zorgen ervoor dat het design van uw website effectief is en de klanten de juiste weg wordt gewezen. Uw verkoop of dienst zal effectiever benut worden met een goed webontwerp en daarvoor zijn wij er voor u. Naast het ontwerp voor uw website denken wij ook met u mee over de content. Het is belangrijk om met uw website tevens goed vindbaar te zijn. Hoeveel verkeer er op uw website komt, hangt af van haar plaats in de zoekmachines. Hoe hoger je met een website staat, hoe meer mensen je zullen vinden. Linkbuilding en zoekmachine optimalisatie zijn onlosmakelijk verbonden met uw website en tegenwoordig moet daar altijd aan gedacht worden. Ook deze zaken kunnen wij voor u in orde maken. Het plaatsen van links op uw website met relevante informatie kan uw website enorm in waarde doen stijgen. Daarnaast is het kiezen voor goede zoekwoordcombinaties tevens van belang. Het is zaak om je als bedrijf te verplaatsen in uw klant. Waar zijn ze naar op zoek als ze u bedrijf moeten vinden? Welke woorden zullen ze intypen als ze op zoek zijn naar een bepaald product? Iemand die op zoek is naar een opbergkast, zal op dat woord gaan zoeken en niet op een heel ander woord. De strategie die je als bedrijf hanteert mag niet zomaar verzonnen worden. Ben je bewust van wat je doet. Wij kunnen u helpen met het ontwerp en de vindbaarheid van uw website. Dit is een investering in uw bedrijf die niet mag ontbreken. Vervolgens is het belangrijk dat wanneer u als bedrijf eenmaal een goede website heeft, u ook in beweging blijft. Nieuwe teksten en artikelen moeten regelmatig verschijnen op de website zodat er genoeg klanten op uw website afkomen. Werk in en aan je website en zorg ervoor dat de informatie die er op staat relevant is voor de mensen die je product mogelijk af willen halen.