Schapenvacht

Schapenvachten en schaapsvacht producten van Texelse schapen

Steeds meer mensen grijpen terug op wat de natuur ons te bieden heeft en ontdekken zo bijvoorbeeld wat de kracht is van de schapenvacht. Dit volkomen natuurlijke product kan op veel verschillende manieren verwerkt worden. De eenvoudigste manier is natuurlijk om de vacht zonder al te veel bewerking te gebruiken. Deze kan dan bijvoorbeeld heel goed dienst doen als vloerkleed of als heerlijk warme en zachte aanvulling op je stoel of bank. Het ziet er niet alleen heel mooi uit als je deze over bijvoorbeeld je bank drapeert, het voelt ook echt heerlijk aan als je er op zit. De schapenvacht geeft je extra warmte en extra comfort. Ook in je autostoel kan dit echt heerlijk zijn, vooral als jij leren bekleding hebt. Hoe mooi dit er ook uit ziet, het kan al snel zweterig aan gaan voelen in de zomer en in de winter juist koud. Met een mooie vacht er op, voorkom je het ontstaan van zweetplekken en is het aangenaam warm om op te gaan zitten. De schapenvacht kan ook zo bewerkt worden dat deze een medicinale werking heeft en bijvoorbeeld doorligplekken voorkomt. Ook voor baby’s en kleine kinderen zijn er speciale varianten verkrijgbaar, die je in hun bedje of hun box kunt gebruiken. Het is gebleken dat zij door de warmte van de wol veel beter gaan slapen.

Producten gemaakt van schapenvacht

Natuurlijk hoef je de schapenvacht niet in zijn geheel te gebruiken, deze kan ook verwerkt worden tot diverse producten. Je kunt dan aan veel zaken denken, zoals kledingstukken. Voor mensen die een slechte doorbloeding hebben en die het snel koud krijgen, kan het bijvoorbeeld een uitstekend idee zijn om te kiezen voor wollen inlegzooltjes in hun schoenen. Deze houden hun voeten heerlijk warm en zo voorkom je het ontstaan van zogenaamde dode tenen of wintertenen zoveel mogelijk. Schapenvacht kan daarnaast ook uitstekend gebruikt worden voor de vervaardiging van handschoenen en wanten. De eigenschappen van het materiaal zorgen ervoor dat het een aangename warmte geeft, zonder dat men last krijgt van zweethanden door de ademende werking. Zit jij veel achter het stuur in de auto of vrachtauto, dan moet je ook zeker eens overwegen om een stuurhoes van schapenvacht te gaan gebruiken. Dit voelt echt heel prettig aan je handen aan en je zult al snel niet meer anders willen. En fiets jij veel, maar vind jij jouw zadel niet heel comfortabel? Probeer dan eens een zadelhoes van schapenwol, dit zal je zeker bevallen!

Texelana biedt veel artikelen

Naast de hierboven al genoemde artikelen, vervaardigt het merk Texelana nog veel meer producten van schapenvacht. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • een rugwarmer
  • zitkussens
  • stoelzittingen
  • loungestoel zittingen
  • elleboog-, knie- en hielbeschermers

Zo kan het materiaal dus op veel verschillende manieren ingezet worden. Het grote pluspunt van de artikelen van Texelana is in de eerste plaats dat ze allemaal van de hoogste kwaliteit zijn. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste materialen en deze worden op een vakkundige manier verwerkt tot prachtige eindproducten. In de tweede plaats zien hun artikelen van schapenvacht er altijd prachtig en stijlvol uit. Wollen wanten klinken misschien wat suf en lomp, maar als je de exemplaren van dit merk hebt gezien, dan zie je dat het ook een heel stijlvol kledingstuk kan zijn dat echt iets toevoegt aan jouw winterse outfit! Je kunt bij hen bovendien altijd kiezen uit verschillende kleuren, zodat je een complete vacht, een paar handschoenen of wanten of een stuurhoes kunt krijgen in een kleur die bij jou past. Texelana is dan ook echt de juiste zaak om naar toe te gaan als jij artikelen gemaakt van schapenvacht wilt kopen! Lees meer…