Verandermanagement in Den Haag; wat houdt dat in?

Waar hebben we het over wanneer we spreken van ‘verandermanagement’? Eenvoudig gezegd hebben we het wanneer we spreken van dit soort management over management dat zich bezighoudt met het doorvoeren van veranderingen binnen organisaties. Hierbij is het belangrijk dat de veranderingen op een organische wijze worden doorgevoerd en dat de koppen binnen een organisatie zo gezegd dezelfde kant op staan. Helaas zien we binnen organisaties nog al te vaak dat er weerstand ontstaat wanneer het het thema verandering betreft. Werknemers zien er tegenop om veranderingen door te voeren en hebben het gevoel, of de angst dat ze iets zullen verliezen. Met verandermanagement in Den Haag wordt dat gevoel weggenomen en in plaats daarvan wordt er vertrouwen gewonnen, vertrouwen in de idee dat de veranderingen tot een beter klimaat zullen leiden voor alle betrokkenen. Verandermanagement in Den Haag inschakelen kun je doen wanneer je merkt dat bepaalde bedrijfsprocessen stagneren. In bijna alle gevallen dat er stagnatie van de bedrijfsprocessen plaatsvindt, is er sprake van onzekerheid. Deze onzekerheid vertaalt zich dan dikwijls in een impasse bij de werknemers. Ze willen wel, maar de doortastendheid ontbreekt. Wanneer dit het geval is kan verandermanagement in Den Haag bewerkstelligen dat die impasse wordt doorbroken. Hoe? Door twijfel weg te nemen en zekerheid te bieden. Om dit te realiseren met verandermanagement in Den Haag is het zaak dat er heldere doelen worden gesteld. De werknemer moet weten waar hij naartoe werkt. Het helder formuleren van doelen mag dan ook niet ontbreken bij verandermanagement in Den Haag. Hoewel dit een open deur lijkt, zien we vaak dat de doelen niet duidelijk genoeg zijn en dat er nog altijd vragen bestaan die niet of maar deels beantwoord zijn. Verandermanagement in Den Haag schept duidelijkheid en vertrouwen zodat een team binnen een organisatie met plezier en de juiste motivatie aan de slag gaat. Met verandermanagement in Den Haag zul je eerder je doelen bereiken en bovendien zal verandermanagement in Den Haag zorgen voor een prettiger werkklimaat waarin iedereen zich beter voelt en het tevens voor iedereen helder is wat de zaken zijn die er gedaan moeten worden. Het wegnemen van verwarring en onzekerheid kan voor een totaal andere werksfeer zorgen en voor een totaal ander, en vooral beter resultaat. Bij verandermanagement in Den Haag zijn een aantal aspecten van groot belang:

 

  • Het wegnemen van onzekerheid
  • Het helder maken van de doelen
  • Een persoonlijke benadering

 

Verandermanagement Den Haag met een persoonlijke aanpak

Ben je opzoek naar verandermanagement in Den Haag of de omgeving van Den Haag? Dan ben je hier helemaal op het juiste adres. Annet Verbeek houdt zich bezig met de ontwikkeling van mens en organisatie. Haar uitgangspunt is groei op een natuurlijk manier waarbij werknemers plezier en enthousiasme ervaren in het proces van verandering in plaats van weerstand en onzekerheid. Natuurlijk mag onzekerheid er zijn en daar wordt ook aandacht aan besteed met verandermanagement in Den Haag, want alleen wanneer we de wortels van de onzekerheid blootleggen en herkennen waarop bepaalde worstelingen gestoeld zijn, dan pas zullen veranderingen tot een mooi resultaat leiden.

 

Neem eens contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van verandermanagement? Neem gerust eens contact op met Annet Verbeek. Zij zal je alles vertellen over haar werkwijze en bespreekt graag met jou wat er allemaal mogelijk is. Kies voor positieve groei en verandering met aandacht voor je hele organisatie. Je moet het immers samen doen en dat vraagt soms om wat begeleiding van een externe partij. Kijk ook eens op de website van Annet via: