Vind de oorzaak van het probleem doeltreffend via hypnotherapie

Hypnose Opleiding : Wordt Hypnotherapeut in 2017 in 7 Dagen!

Als je het gevoel hebt niet lekker in je vel te zitten, als je je niet goed functioneert of als je gedachten je als het ware in de weg zitten, dan kun je wel eens te maken hebben met een dieperliggend psychologisch probleem. Het lastig van dit soort problemen is dat ze de eigen reflectie ontwijken. Het is als een blinde vlek die verdwijnt zodra je de aandacht erop richt. Het is daardoor heel lastig om op eigen kracht het probleem aan de kaak te stellen. De oorzaak bevindt zich in het onbewuste en dat is het deel van de ijsberg dat zich onder het wateroppervlak bevindt. De symptomen, dus de zaken waar je wel zicht op hebt en waar je ook direct last van hebt, die bevinden zich boven het wateroppervlak. Als je alleen met de symptomen aan de slag gaat, dan los je het probleem niet op. Als je een fobie hebt voor spinnen en je gaat de spinnen dan maar uit de weg, dan pak je de fobie niet aan. Je kunt problemen dus uit de weg gaan en je kunt proberen om ze op te lossen. Dat laatste vergt enige inspanning, maar je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen. Met hypnotherapie kun je toegang krijgen tot het onbewuste samen met de hypnotiseur. Deuren die als het ware gesloten zijn tijden een wakkere toestand, gaan open op het moment dat je onder hypnose komt. Hetzelfde gebeurt, volgens sommige wetenschappers, tijdens je dromen. Je droomt soms allerlei rare dingen, maar het komt allemaal uit je eigen geest en vaak zijn het dingen die verborgen liggen in het onbewuste. Maar het onbewuste, en de dus ook de droomwereld, volgt andere regels dan de bewuste wereld. Daarom is alles zo vreemd in een droom als je wakker wordt. Want op dat moment probeer je met je bewuste geest vat te krijgen op de wereld van het onbewuste. Dat lukt vaak niet en daarom merk je dat de droom direct na het wakker worden al door je vingers glipt. Tijdens de droom voelt alles echter normaal, omdat je de zaken niet poogt te vatten met je rationele geest. Als je kiest voor hypnotherapie, dan krijg je als het ware het gereedschap in handen om toch met je onbewuste aan de slag te gaan. Een professionele hypnotiseur kan samen met jou ontdekken wat de oorzaken zijn van jouw problemen en vervolgens kunnen die oorzaken weggenomen worden. Tevens kun je via suggestie ook nieuwe oorzaken planten waardoor je positief gedrag zult vertonen. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, dan kun je je maag via positieve suggestie verkleinen. Daardoor verklein je je eetlust.

Gebruik hypnotherapie om vele verschillende problemen aan te pakken

Hypnotherapie is goed voor het oplossen van vele verschillende soorten van problemen. Het zijn vaak ook kwesties waar je met medicijnen of de traditionele wetenschap weinig aan kunt veranderen. Maar juist dan is hypnotherapie er om uitkomst te bieden. Zo kun je onder andere een beroep doen op hypnotherapie als je last hebt van de volgende problemen:

  • Eetstoornissen
  • Faalangst
  • Migraine
  • Nagelbijten
  • Rijexamen
  • Stoppen met roken
  • Afvallen en vermageren

Zo zie je dat hypnotherapie je kan helpen bij hele uiteenlopende problemen.

Waar kan ik terecht voor professionele hypnotherapie?

Mocht je op zoek zijn naar iemand die jou kan helpen met hypnotherapie, dan ben je bij hypnosepraktijk.net aan het juiste adres. Op de site vind je meteen ook een overzicht van alle andere problemen waarvoor je bij de hypnotiseur terecht kunt. Tevens kun je ook lezen hoe het werkt als je zelf opgeleid wilt worden tot hypnotiseur.