Wandelreis

WandelreisFit worden tijdens je vakantie? Het kan met een wandelreis! Veel mensen denken bij het woord vakantie vooral aan luieren, aan welverdiende rust na een periode van hard werken. Maar dit is lang niet altijd wat jouw lichaam het meest nodig heeft. Voor veel mensen geldt dat zij gedurende hun werktijd al weinig bewegen, omdat zij een baan hebben waarbij zij eigenlijk de hele tijd maar stilzitten. Je wordt dan natuurlijk wel moe, maar dit is in feite vooral een geestelijk verhaal. Je raakt mentaal uitgeput. Een wandelreis is dan eigenlijk veel beter voor je dan bijvoorbeeld een strandvakantie. Want wat jouw lijf nodig heeft om te ontspannen, is heerlijk bewegen en zo ook eens op die manier moe worden. Voor jouw geest is dat ook fijn. Je bent fysiek bezig en gericht op de omgeving die je onderweg tegenkomt, waardoor je minder tijd hebt om te piekeren en je dus ook mentaal gezien eens even echt tot rust kunt komen. Als jij je weer helemaal op wilt laden, om er weer echt tegen te kunnen, dan is luieren dus niet per definitie de beste keus. Juist een actieve wandelreis kan precies datgene zijn wat jij nodig hebt!

Wandelreis voor iedereen

Veel mensen denken misschien wel eens aan de optie van een wandelreis, maar denken dan ook meteen dat dit voor hen niet geschikt is omdat zij niet in de allerbeste conditie verkeren. Maar je hoeft echt niet topfit te zijn om te kunnen genieten van een dergelijke vakantie. Er zijn namelijk reizen op alle niveaus op dit gebied. Of jij nu dus een ervaren wandelaar bent of dat je eigenlijk vrij weinig conditie hebt, je kunt eigenlijk altijd wel een wandelreis maken. Daar komt bij dat je ook niet perse aan een bepaald seizoen gebonden bent voor een dergelijke vakantie, wandelen kan natuurlijk heel goed in de zomer, maar ook net zo goed in andere seizoenen! Wanneer je dus ook maar vrij hebt van je werk, kun je een dergelijke reis gaan maken. Daar komt bij dat het maken van wandelingen ook eigenlijk in ieder land kan. Overal zijn wel mooie wandelpaden te vinden. Dat is het fijne van de wandelsport, je kunt het overal en altijd doen en je hebt er niet veel meer voor nodig dan een goed paar wandelschoenen. Dat maakt een wandelreis dus voor iedereen heel erg geschikt!

Georganiseerde reis

Wil jij graag dat alles voor jou geregeld is als jij op vakantie gaat? Heb jij geen zin om zelf nog van alles uit te moeten zoeken, wat betreft bijvoorbeeld overnachtingen en wandelroutes? Dan doe je er goed aan om jouw wandelreis te boeken via royvanlangen.nl. Bij Roy kun je kiezen uit reizen naar landen in Europa, te weten:

  • Oostenrijk
  • Italië
  • Frankrijk

Je blijft dus relatief dicht in de buurt, maar dat betekent niet dat er niets te ontdekken valt onderweg. Je zult merken dat je juist door het rustige tempo waarmee jij je voortbeweegt, vergeleken met bijvoorbeeld autorijden. Je ziet het landschap daardoor heel bewust, je merkt veranderingen in het landschap veel beter op. Roy is zelf personal trainer en kan daardoor als geen ander mensen begeleiden tijdens een wandelreis. Hij heeft zelf veel ervaring met wandelen in deze gebieden en kan groepen goed begeleiden tijdens hun tocht. In alle reizen die je hier boekt zit voldoende afwisseling, zodat je onderweg plezier blijf beleven. Wil jij in je vakantie ook meer doen dan alleen maar op het strand liggen? Wil jij ervaren hoe weldadig een actieve reis kan zijn? Boek dan eens een wandelreis bij Roy!