Wat kan er uit een verzet strafbeschikking voortkomen?

Heb je een boete ontvangen waarvan jij vindt dat die onterecht is? Dan kun je een verzet strafbeschikking indienen. Hiervoor heb je wel de hulp nodig van een advocaat strafrecht. Zonder een advocaat kun je geen verzet strafbeschikking indienen. Je kunt dit namelijk niet als particulier doen. Via strafbeschikking-advocaat.nl kun je makkelijk en snel gratis contact opnemen met een strafrechtadvocaat die jou verder kan helpen. Het enige dat je hoeft te doen is een online formulier in te vullen met de juiste persoonlijke gegevens en natuurlijk voldoende gegevens over de zaak. Vind jij dat je ten onrechte een boete hebt ontvangen en denk jij aan te kunnen tonen dat dit ook daadwerkelijk ten onrechte is? Dan kun je dus een verzet strafbeschikking indienen. Denk hierbij aan de volgende soorten zaken:

  • belediging
  • vernieling
  • mishandeling
  • drugsfeit

Op de website van strafbeschikking advocaat vind je de complete lijst van soorten zaken waartegen je een verzet strafbeschikking in kunt dienen. Je moet je natuurlijk wel altijd bewust zijn van de consequenties die hier uit voort kunnen komen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de boete zelfs hoger uitkomt dan dat dit oorspronkelijk het geval was. Hier moet je je van bewust zijn voordat je het verzet strafbeschikking indient. Het is voor veel mensen de reden waarom zij uiteindelijk van het indienen van een verzet afzien. Het kan in sommige gevallen moeilijk zijn om te bewijzen dat je de misdaad niet gepleegd hebt. In zo’n geval kan het soms verstandiger zijn om geen verzet strafbeschikking in te dienen. Het kan echter moeilijk zijn om dit zelf te bepalen. Schakel daarom altijd de hulp van een advocaat strafrecht in om dit te bepalen. Als je via de website contact met je laat opnemen dan kun je je hierover laten adviseren. De advocaat strafrecht weet dan precies wat je wel en niet moet doen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je eerlijk bent over de zaak en geen dingen verzwijgt. Wanneer je dat wel doet kan de advocaat je niet optimaal helpen en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Wees daarom altijd open en eerlijk over wat er zich heeft afgespeeld voordat jij de boete ontving. De advocaat kan je dan het beste advies geven en in de meeste gevallen goed voorspellen wat er gebeurt als je een verzet strafbeschikking indient. Aan de hand van dit advies kun je dan beslissen of je een verzet strafbeschikking indient of niet.

Wat moet je doen voor een verzet strafbeschikking?

Het zal hopelijk geen alledaagse gebeurtenis zijn om een verzet strafbeschikking in te dienen. Daarom is het verstandig om je hier goed over te laten informeren en geen overhaaste beslissingen te nemen. Een onverstandige beslissing kan nadelige gevolgen hebben, zeker bij een verzet strafbeschikking. Wanneer je dit verzet hebt ingediend kan de officier van justitie besluiten om tot twee dingen over te gaan. Of de zaak wordt voorgelegd aan de rechter. In dit geval kan de officier van justitie een zwaardere sanctie eisen. Je krijgt dan niet alleen een boete opgelegd, maar kan bijvoorbeeld ook een gevangenisstraf krijgen voor de gepleegde misdaad. Het vervolg van de zaak ligt dan in handen van de rechter en de uitspraak die hij of zij doet. Die kan dus hoger en zwaarder uit komen te vallen dan de oorspronkelijke boete die je hebt gekregen. De officier kan er echter ook voor kiezen om het verzet strafbeschikking te erkennen en de strafbeschikking in te trekken of te wijzigen. Wanneer de strafbeschikking ingetrokken wordt ben je dus niet langer schuldig aan de gepleegde misdaad waarvan je beschuldigd werd. De strafbeschikking kan ook gewijzigd worden. Ben je het ook met deze gewijzigde strafbeschikking niet eens? Dan is het belangrijk dat je deze boete niet betaalt. Wanneer de vervaldatum verstrijkt wordt de zaak dan automatisch overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Zij nemen dan de zaak verder in behandeling. Daar kan dus ook weer een andere strafbeschikking uit voortkomen. Ook hierbij geldt dat de boete en de rest van de straf hoger uit kunnen vallen dan oorspronkelijk het geval was. Laat je dus altijd goed informeren door een advocaat strafrecht voordat je een verzet strafbeschikking indient. De uitkomst is natuurlijk zeer verschillend per zaak.

Een verzet strafbeschikking indienen

Heb je contact gehad met een strafrechtadvocaat en adviseert deze om inderdaad een verzet strafbeschikking in te dienen? Dan wordt het tijd om hier dus ook daadwerkelijk wat aan te doen. Er is namelijk een bepaalde termijn waarin je dit kunt doen. Dit wordt redelijk met de losse pols bepaald en ligt per boete en misdaad weer anders. Wanneer je bijvoorbeeld beschuldigd wordt van fietsen zonder verlichting in het donker dan heb je maar een korte tijd om een verzet strafbeschikking in te dienen. Bij andere zaken is dit vaak langer, maar ga er vanuit dat je niet veel langer hebt dan een aantal weken. Het is dus noodzaak dat wanneer je een verzet strafbeschikking overweegt om hier zo snel mogelijk actie op te ondernemen. Weet je niet zeker wat je moet doen of wat het meest verstandig is om te doen? Neem dan gewoon contact op met een advocaat strafrecht. Hij of zij kan je van gratis advies voorzien en aangeven of je wel of niet een verzet strafbeschikking in moet dienen. Het is altijd verstandig om dit te doen. Jij kunt namelijk ervan overtuigd zijn dat je een strafbeschikking ingetrokken kunt krijgen, maar een advocaat heeft vaak meer verstand van zaken en kan dit anders zien.