Wat zijn aandelen?

Natuurlijk hebben de meeste mensen wel een globaal idee van wat aandelen zijn, maar toch vinden wij het belangrijk om te beginnen met een korte uitleg, want het investeren in bepaalde zaken, kan u veel geld opleveren en voor u daarmee aan de slag gaat, moet u wel een beetje weten waar u aan begint. Aldus; wanneer u aandelen koopt, dan wordt u medebezitter van een bepaalde onderneming. U koopt, met andere woorden, een stukje van een bedrijf. Natuurlijk brengt het kopen van aandelen risico’s met zich mee, want u heeft nooit de garantie dat het bedrijf ook winstgevend zal zijn, sterker nog, het bedrijf kan ook verlies maken en dan wordt het minder waard. In dat laatste, minder voordelige geval, wordt het bedrag dat u investeerde in de onderneming dus minder, waard. Kort gezegd, wordt het geld dat u investeerde met alle risico’s van dien, minder waard. U kunt er op dat moment voor kiezen om de aandelen te verkopen. In dat geval legt u zich er bij neer dat u verlies heeft gemaakt. In vele gevallen wordt echter geadviseerd om te wachten met het verkopen van de aandelen, want soms trekt de situatie weer aan, en wordt uw investering juist weer meer waard. Geduld is een schone zaak wanneer u aandelen heeft en daar moet u dan ook genoeg van hebben als u vermogend genoeg bent om een deel van uw kapitaal te gebruiken om in zaken te investeren. Wat zijn zaken waar u allemaal in kunt investeren? Hoor ik u denken. Dat zijn zeer uiteenlopende zaken zoals:

  • bedrijven
  • goederen
  • startups
  • bezit
  • plannen

Aandelen verkopen

Wanneer doet u er verstandig aan om uw aandelen te verkopen? Dat is een goede vraag waar beslist geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden, want aandelen zijn steeds een ander bedrag waard en met deze wisseling zult u rekening moeten houden. Paniekvoetbal heeft geen enkele zin, dus ga niet meteen in de hoogste boom zitten wanneer u ziet dat uw investering minder waard is. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur en gevoel bij investeringen. Een populaire investering die de laatste jaren erg in zwang raakte is de investering in de bittcoin. Deze digitale munt is door een tamelijk onbekende man in China ontworpen en is nu al veel meer waard. Mensen kopen als het ware een digitale munt in de hoop dat deze munteenheid meer waard wordt. Maar of het nu gaat om een digitaal of een fysieke eenheid, u neemt een zeker risico. Omdat dit risico zit inbegrepen bij het investeren in zaken waarvan u de waarde nog niet kunt bepalen, kiezen veel mensen ervoor om te investeren in verschillende zaken. Ze investeren dus een deel van hun geld in het ene aandeel en een ander deel van hun geld in een ander aandeel. Zo zorgen mensen dat wanneer een van hun investeringen slecht uitpakt, ze niet meteen al hun geld kwijt zijn. Hoe meer risico’s mensen nemen, hoe meer ze kunnen verdienen en dat is de gok die men zelf moet wagen. Risico’s zijn er om genomen te worden maar te veel risico’s nemen met geld wordt over het algemeen wel afgeraden. Op onze website is het mogelijk om informatie in te winnen over investeringen die u kunt doen en tevens kunt u ons altijd bellen of mailen voor meer specifieke vragen omtrent de investeringen die u eventueel wilt doen. Een aandeel koopt u immers weloverwogen. Impulsief een aandeel kopen is niet verstandig omdat er wel degelijk verschil zit in de risico’s die u neemt en onze experts kunnen voor u zeker op een rijtje zetten hoe groot de kans is dat u bepaalde winst zal boeken en hoe groot de kans is dat u verlies zal lijden. Ook zullen wij u adviseren over het bedrag waar u volgens ons het beste mee kunt beginnen. Het is namelijk nooit verstandig om meteen uw hele vermogen in te zetten. Natuurlijk geeft het een kick om veel geld te investeren met het risico dat uw bezit dan verdubbeld of nog meer, maar toch moet u hier nooit vanuit gaan want het kan ook wel eens anders uitpakken. Onze mensen zijn continue bezig met het berekenen van kansen en kunnen u zeer kundig advies geven over de maken investeringen. Ga naar onze website en kijk eens rustig rond.

Aandelen; investeren op lange termijn

We kunnen wel vaststellen dat het kopen van aandelen in principe een investering is die u doet voor op de lange termijn. U moet niet verwachten dat u aandelen koopt en dat u dan de volgende dag twee keer zo veel geld heeft. Dat is onzin, hoewel sommige bedrijven u zoveel wel op uw mauw proberen te spelden. Let daarom op dat u niet zomaar ergens in investeert. Eens in de zoveel tijd komt er altijd wel weer een bepaald aandeel omhoog waarvan de ‘experts’ zeggen dat dat een zeer goede investering is, maar pas op! Dat kunnen ook mensen zijn die u een oor aan willen naaien. Aandelen kopen moet u dus doen op basis van een idee dat betrouwbaar is en een investering die betrouwbaar is en waarvan u denkt dat het rendement op zal leveren. Er zijn tal van mogelijkheden en deze zult u eerst eens rustig moeten bekijken voor u tot actie overgaat.